AcasăNewsPovestea bilelor de la Inalta Curte

Povestea bilelor de la Inalta Curte

“Ura, avem bilele!”, a fost strigatul care a salvat-o pe Cristina Tarcea, presedinta instantei supreme de la o cadere de calciu, probabil. Fara faimoasele bile in care trebuiau introduse numele judecatorilor care vor face parte din completurile de 5 pe ce a mai ramas din 2018, alegereile CSM nu puteau avea loc. Asa ca, anul se incheie ca la carte la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce pe 5 decembrie CSM a obligat instanta suprema sa faca noi alegeri pentru aceste completuri. In urma extragerilor, marele perdant a fost judecatorul de casa al Laurei Codruta Kovesi si al Serviciilor, Horia Selaru, care nu a fost scos din bol.

Cristina Tarcea a povestit, ieri, presei aventura bilelelor de culoarea oualor de rata cu care s-a afisat instanta suprema. Ca viata e o lupta, o stim, dar tocmai a aflat sta si madam Tarcea. Ca nu-i usor sa gasesti niste bile compatibile cu treburile de la instanta suprema.

“Ura! Avem bile!”

Asadar, presedinta instantei supreme a declarat ca s-a apelat initial la Loteria Romana si la Federatia Romana de Fotbal, dar nu au fost gasite bile suficiente si neinscriptionate. Mai mult, cele de la Loterie nu puteau fi folosite pentru ca erau numerotate. Si dai, si lupta! „Ca orice epopee frumoasa, si povestea bilelor este interesanta. Initial, am decis sa recurgem la serviciile furnizorilor romani numai ca, din pacate, ceea ce am gasit nu era corespunzator conditiilor stabilite prin hotararea CSM si a Colegiului de conducere. Am apelat prima data la Loteria Romana, care ne-au spus ca sunt cu mult mai tehnologizati decat bilele noastre. Am apelat la Federatia Romana de Fotbal, nici acolo nu am gasit un numar suficient de bile, erau numerotate si acelea, si daca imi aduc eu bine aminte erau si de culori diferite, dupa care am apelat – noroc cu tehnologia avansata – la Internet. Am gasit o societate pe Internet care a gasit aceste bile in Franta. Ele au plecat din Franta luni, numai ca s-au ratacit pe un aeroport din Germania, in Leipzig, motiv pentru care bilele au sosit abia miercuri. Eram la Consiliul Superior al Magistraturii, doamna prim-magistrat asistent mi-a dat un mesaj si mi-a spus: «Ura, avem bile!» Cam asta e istoria bilelor”, a declarat sefa instantei supreme.  Mai trebuie spus ca faimoasele, de acum, bile au costat vreo 320 de euro. Componenta completurilor a fost stabilita, pentru prima data, aleatoriu, printr-o extragere corecta. Urmeaza ca dosarele aflate pe rol sa fie repartizate la Completurile de 5 judecatori.

Complet ”gherila” pentru Dragnea

Dosare importante, precum cele ale presedintilor Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, dar si cererile de anulare a pedepselor formulate de Elena Udrea si Alina Bica, vor fi repartizate unuia dintre aceste completuri. Dosarul angajarilor fictive, in care Liviu Dragnea a fost condamnat in prima instanta la 3 ani si 6 luni de inchisoare, va fi judecat de Completul 2, format din ”spaima instantei supreme”, judecatoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida. Ulterior, cauzele vor ajunge la un alt complet, avand in vedere ca, potrivit legii, la inceputul anului urmator va avea loc o noua tragere la sorti.

author avatar
Ramona Feraru
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger