AcasăNewsPotop la "Hidroelectrica" dupa decapitarea conducerii

Potop la „Hidroelectrica” dupa decapitarea conducerii

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a anuntat ca toti directorii companiei de stat au fost revocati din functie. Sporurile au fost taiate la jumatate si sute de salariati vor fi concediati.

Directorii „mari” au fost  maziliti, iar conducerea Hidroelectrica va fi asigurata, interimar, de fostul director general, Stefan Gheorghe, care a fost retrogradat la functia de director adjunct.

Remus Borza a dispus restructurarea drastica a Hidroelectrica

In plus, numarul posturilor de conducere din Hidroelectrica s-a redus de la 79 la 57.

Concedieri si desfiintari de posturi

Administratorul judiciar a „umblat” si la personalul considerat supranormativ. „In 16 ianuarie am semnat preavize de concediere pentru 154 de salariati ai Hidroelectrica, iar alte 161 de posturi care erau vacante, deci neocupate, au fost inchise”, a precizat Remus Borza. El a avertizat ca restructurarea de personal nu se va opri aici. Astfel, pana pe 30 iunie vor fi disponibilizate 500 de persoane din cele opt Hidroserv-uri controlate de Hidroelectrica, iar pana la sfarsitul acestui an este asteptata iesirea la pensie a  36 de persoane.

Taieri de sporuri

Borza a anuntat ca are in vedere reducerea cheltuielilor directe cu personalul. El a dispus diminuarea cu 50% a anumitor sporuri si prime, a diurnei, a valorii tichetelor de masa si a eliminat tichetele de carburant. Administratorul judiciar se asteapta ca, in urma diminuarii acestor costuri, Hidroelectrica sa faca economii anuale de 10 milioane euro.

Fuziune sau desfiintare

Cele opt companii regionale Hidroserv, care apartin de Hidroelectrica, au in prezent peste 2.500 de angajati. Borza a atras atentia ca, pe langa concedierea a 500 de salariati, Hidroserv-urile trebuie sa se unifice intr-o singura structura, pentru diminuarea drastica a cheltuielilor. In caz contrar, vor intra in faliment si mii de angajati vor ramane fara locuri de munca.

author avatar
Arpad Dobre
1.272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger