AcasăNewsPOTOP la Galati! Mai multi oameni au murit, iar sute de case...

POTOP la Galati! Mai multi oameni au murit, iar sute de case au fost inundate!

UPDATE 11.10: Numarul victimelor a crescut: opt persoane au murit, iar alta este in continuare data disparuta.

Mai multe persoane si-au pierdut viata in urma unei viituri, in noaptea de miercuri spre joi, in judetul Galati, iar sute de case au fost inundate.

O ploaie torentiala de cateva zeci de minute a facut prapad in Galati, iar apele au inundat drumurile si au intrat in gospodariile oamenilor care au incercat sa fuga din calea naturii dezlantuite.

In unele zone din judet, cantitatile de precipitatii au fost de 110 l/mp, iar apele au maturat tot ce au gasit in cale, in 17 localitati.

In urma viiturii, cinci oameni au murit, iar alti doi au fost dati disparuti, printre acestia din urma fiind si un baietel in varsta de opt ani. Pagubele materiale sunt insemnate – vorbim de peste 700 de case si 500 de curti si gradini inundate, scrie Digi24.r0.

In judetul Galati a inceput sa ploua de miercuri, in jurul orei 17.30. Au fost emise patru avertizari de cod galben, fiecare cu cel putin de 25 de l/mp, iar la ora 22.00 a fost emis cod portocaliu pentru alti 40 ml/p. Ulterior, codul portocaliu a fost prelungit pana la ora 00.30.

FOTO: Stirileprotv.ro.

author avatar
Anca Murgoci
524 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger