AcasăNewsPosibila reautorizare a gropii de gunoi GLINA: o TRAGEDIE pentru 100.000 de...

Posibila reautorizare a gropii de gunoi GLINA: o TRAGEDIE pentru 100.000 de persoane!

Cetatenii din localitatile ilfovene Glina si Popesti Leordeni, dar si din cartierele bucurestene din apropiere, au organizat vineri un protest impotriva intentiei autoritatilor de a reautoriza groapa de gunoi Glina, un focar de poluare care a otravit la propriu, ani de zile, viata locuitorilor pe o raza de multi kilometri.

„Va anuntam ca, din pacate, urmeaza o tragedie pentru peste 100.000 de persoane si aceasta destul de repede ca urmare a autorizarii in data de 28 septembrie a gropii de gunoi Glina care a distrus si a contaminat viata locuitorilor in ultimii 15 ani”, se arata intr-un comunicat de presa.

„Prin aceasta reautorizare, planuita in detaliu de Ministerul Mediului, de Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov si de Directia de Sanatate Publica Ilfov, vom fi foarte aproape de o exterminare in masa a comunitatii noastre pentru urmatorii 10 ani, cat va dura aceasta autorizatie. Pentru noi protectia mediului inseamna protectia in primul rand a populatiei si a comunitatii iar nu protectia unor afaceristi nesatui, prin incalcarea legilor de catre Ministerul Mediului, Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov si Directia de Sanatate Publica Ilfov”, trag un semnal de alarma locuitorii din zonele afectate.

„Cei vinovati vor raspunde!”

„Nu va este frica de o razbunare divina, doamna Ministru Gratiela Gavrilescu? Nu va este frica de ceea ce faceti doamna director Dorojan? Nu va este frica de tot ceea ce faceti doamna Garban? Nu va este frica domnule Craciun de avizele de sanatate pe care le emiteti?”, intreaba retoric cetatenii, speriati de perspectiva redeschiderii gropii de gunoi Glina.

Potrivit acestora, la 30-40 de grade nu poti sa stai cu geamul deschis, iar duhoarea ajunge pana in Bucuresti de la cele peste 100 de hectare de mizerie.  „Au venit sa ne spuna, prin tot felul de studii mincinoase, ca gunoiul macinat din aer nu vine dinspre groapa, ci vine de pe sosea, de la masini. Sunt minciuni foarte grave si noi stim exact pentru ca traim de atatia ani langa groapa (…)”, se plang oamenii.

Ei ii avertizeaza public pe cei responsabili ca, daca va fi avizata groapa Glina pe urmatorii 10 ani, pe data de 28 septembrie 2017, cei vinovati vor raspunde „in fata justitiei umane sau divine, sau in fata ambelor”.

author avatar
Andrei Coman
560 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger