AcasăNewsPosibila alianta intre ISIS si Al-Qaida impotriva armatei lui Assad

Posibila alianta intre ISIS si Al-Qaida impotriva armatei lui Assad

Ministerul rus al Apararii afirma ca Abu Bakr al-Baghdadi si Ayman al-Zawahiri pregatesc o forta comuna in Siria

Autoritatile  ruse afirma ca dispun de interceptari ale unor convorbiri intre lideri militari ai gruparii Statul Islamic si omologi ai lor din gruparea Front al-Nosra, ramura Al-Qaida in Siria, in cursul carora este evocata o alianta impotriva armatei siriene.

Ministerul rus al Apararii afirma ca Abu Bakr al-Baghdadi si Ayman al-Zawahiri pregatesc o forta comuna in Siria

Ministerul rus al Apararii afirma ca dispune de inregistrari din care rezulta ca liderii organizatiei Statul Islamic ar planui sa se alieze cu gruparea radicala Front al-Nosra, afiliata Al-Qaida, pentru a face front comun impotriva armatei lui Bashar al-Assad, sustinuta de campania militara a Moscovei in Siria, informeaza Reuters, citand agentia de presa RIA Novosti. ”Informatii cu privire la discutii intre comandantii militari ai mai multor unitati importante ale gruparii teroriste Front al-Nosra si comandanti ai gruparii Statul Islamic cu privire la o alianta pentru a respinge ofensiva armatei siriene au fost obtinute prin interceptari radio”, a precizat generalul Igor Konasenkov.

Moscova vede o coalitie mondiala impotriva terorismului

Federatia Rusa se bazeaza pe crearea unei vaste coalitii incluzand Arabia Saudita, Turcia, Egiptul, Iordania, Irak, SUA si UE pentru a lupta impotriva terorismului in Siria, a declarat seful administratiei prezidentiale rusesti, Serghei Ivanov. ”Rusia est e gata sa coopereze cu toate partile implicate in Siria dar metodele militare nu sunt suficiente pentru a rezolva  problema”, a spus Ivanov, citat de Sputnik. El a subliniat ca operatiunile terestre vizand gruparile jihadiste ISIS si Front al-Nosra in Siria trebuie facute de armata siriana si de combatantii kurzi, fara de care ”raidurile aeriene nu vor fi eficace”. In 30 septembrie, Fortele Aeriene ale Rusiei au inceput o operatiune militara contra ISIS in Siria, decisa de presedintele Vladimir Putin, la cererea presedintelui Sirian Bashar al-Assad. In 7 octombrie, rachete de croaziera ale Fortelor Navale rusesti au fost lansate din Marea Caspica asupra tintelor jihadiste.

author avatar
Tudor Borcea
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger