AcasăNewsPosesorii de centrale de apartament, buni de plata

Posesorii de centrale de apartament, buni de plata

Premierul Victor Ponta a anuntat ca, din 2016, cei care au centrale termice de apartament vor trebui sa plateasca o taxa pe poluare.

Conform premierului, taxa pe poluare este impusa de Uniunea Europeana, iar Romania a amanat pe cat posibil momentul in care taxa respectiva sa intre in vigoare.

Exista in discutie un proiect de lege privind aceasta taxa pe poluare, deocamdata nestiindu-se exact cat de mare va fi taxa respectiva sau cum va fi ea calculata.

Conform rfi.ro, in urma cu un an se propusese ca posesorii de centrale termice de apartament sa plateasca 30 de lei pentru fiecare gigacalorie produsa de centralele proprii.

In schimb, reprezentantii asociatiilor de proprietari se apara spunand ca, in Uniunea Europeana, doar cei care au centrale invechite acorda o taxa, iar cei care au centrale performante primesc anumite subventii.

Marcel Nicolaescu, viceprimarul Bucurestiului, anunta ca cea mai buna solutie pentru anotimpul rece este mentinerea in sistemul centralizat de incalzire, mai ales in conditiile in care exista pericolul ca pretul gazelor naturale sa creasca alarmant.

author avatar
Cristi Ionita
676 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger