Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Portugalia, 57 de oameni ucisi de flacari

Portugalia, 57 de oameni ucisi de flacari

Autor:

Majoritatea victimelor uriasului  incendiu forestier declansat sambata, in regiunea Leira din centrul tarii, au fost prinse in capcana in propriile masini. 59 de persoane sunt ranite, indica ieri ul bilant oficial al autoritatilor.

 

portugalia Portugalia, 57 de oameni ucisi de flacari

Flacarile au mistuit sute de hectare de padure, mai multe localitati fiind evacuate

1800 pompieri si 300 de autospeciale luptau cu flacarile care se propagau pe patru fronturi, pe colinele dintre Pedrogao Grande, Figue4iro do Vihhos si Castanheira de Pera, zone in care se afla paduri de eucalipt si pin. De-o partea si de alta a drumului national IC8, pe cel putin 20 km distanta, focul a distrus totul. ”Este cea mai mare tragedie pe care am cunoscut-o in ultimii ani”, a declarat premierul Antonio Costa. Potrivit secretarului de stat Jorge Gomes, 18 persoane au murit arse de vii in masini, prinse in capcana de flacari pe soseaua care leaga Figueiro dos Vinhos si Castanheira de Pera. Flacarile s-au propagat cu violenta si ”de o maniera inexplicabila”, mai multe sate fiind afectate si evacuate, potrivit autoritatilor, care au anuntat ca o zi de doliu va fi decretata curand.

portugalia 1 Portugalia, 57 de oameni ucisi de flacari

Sambata si ieri in Portugalia s-au inregistrat temperaturi care au depasit 40 de grade in mai multe regiuni.

Furie la Londra

”58 de persoane sunt date disparute si din pacate trebuie sa presupunem ca nu mai sunt in viata”, a indicat politia britanica, adaugand ca acest numar ar putea creste. Amploarea tragediei de la Grenfell Tower, mistuit de un incendiu, a socat opinia publica, provocand, sambata, manifestatii de protest pe Downing Street, la resedinta premierului Theresa May. Regina Elisabeta a vizitat cele 19 victime care se afla inca spitalizate, spre deosebire de May, care a vizitat locul dezastrului, fara a vorbi cu oamenii.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!