AcasăNewsPortugalia, 57 de oameni ucisi de flacari

Portugalia, 57 de oameni ucisi de flacari

Local residents try to extinguish a wildfire at Fornelo do Monte near Vouzela, central Portugal, on August 21, 2013. Several hundred firefighters were tackling forest fires raging in the north and centre of the country, backed by two Spanish Canadair planes. Portugal, grappling with a number of wildfires, has sought help from Spain and France. Some 31,000 hectares have been lost to fire in Portugal this year. AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONGFRANCISCO LEONG/AFP/Getty Images

Majoritatea victimelor uriasului  incendiu forestier declansat sambata, in regiunea Leira din centrul tarii, au fost prinse in capcana in propriile masini. 59 de persoane sunt ranite, indica ieri ul bilant oficial al autoritatilor.

Flacarile au mistuit sute de hectare de padure mai multe localitati fiind evacuate

1800 pompieri si 300 de autospeciale luptau cu flacarile care se propagau pe patru fronturi, pe colinele dintre Pedrogao Grande, Figue4iro do Vihhos si Castanheira de Pera, zone in care se afla paduri de eucalipt si pin. De-o partea si de alta a drumului national IC8, pe cel putin 20 km distanta, focul a distrus totul. ”Este cea mai mare tragedie pe care am cunoscut-o in ultimii ani”, a declarat premierul Antonio Costa. Potrivit secretarului de stat Jorge Gomes, 18 persoane au murit arse de vii in masini, prinse in capcana de flacari pe soseaua care leaga Figueiro dos Vinhos si Castanheira de Pera. Flacarile s-au propagat cu violenta si ”de o maniera inexplicabila”, mai multe sate fiind afectate si evacuate, potrivit autoritatilor, care au anuntat ca o zi de doliu va fi decretata curand.

Sambata si ieri in Portugalia s-au inregistrat temperaturi care au depasit 40 de grade in mai multe regiuni.

Furie la Londra

”58 de persoane sunt date disparute si din pacate trebuie sa presupunem ca nu mai sunt in viata”, a indicat politia britanica, adaugand ca acest numar ar putea creste. Amploarea tragediei de la Grenfell Tower, mistuit de un incendiu, a socat opinia publica, provocand, sambata, manifestatii de protest pe Downing Street, la resedinta premierului Theresa May. Regina Elisabeta a vizitat cele 19 victime care se afla inca spitalizate, spre deosebire de May, care a vizitat locul dezastrului, fara a vorbi cu oamenii.

author avatar
Tudor Borcea
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger