AcasăNewsPorcul de Craciun, mai mult de import!

Porcul de Craciun, mai mult de import!

Romania a ajuns, din pozitia de producator si exportator al produselor alimentare, sa importe, anul acesta, peste 100.000 de tone de carne de porc.

Cum vin Sarbatorile, crescatorii de animale sunt neputinciosi in fata saraciei: la ora actuala, porcul in viu nu depaseste 8-9 lei, in comunele din jurul Capitalei, iar acest pret nu va creste pana la inceputul anului viitor. Cererea este foarte slaba, spun fermierii, pentru a  avea profit, kilogramul de carne ar trebui sa coste 12-13 lei.

Chiar si asa,  tara noastra a importat, in primele sapte luni ale acestui an, 101.600 tone carne de porc, in valoare de 163.5 milioane de euro, fata de 92.900 tone, achizitionate, anul trecut.

Deficitul Romaniei in sectorul comertului produselor agroalimentare, a inregistrat in aceeasi perioada, 498,4 milioane de euro, o crestere de sapte ori fata de nivelul lui 2015. Exportam grau, tigari, porumb si seminte de rapita, dar cumparam carne de porc, produse de brutarie si zahar. Singura gura de aer pentru producatorii autohtoni  ar fi “Programul 2017”, initiat de Ministerul Agriculturii, care le va permite sa exporte spre tarile UE si din lumea araba, carne de oaie, vita, pui sau porc.

author avatar
Bogdan Borcea
1.354 afisari

1 COMENTARIU

  1. Vrei stabilitate? Proiect B este pentru tine! Castigi bani cu un subiect unic de film! Atentie! Castiguri mari pe internet! Proiect B: superior si garantat! O descoperire fenomenala! Pachet complet pentru castiguri online! Noi mergem spre Hollywood! Subiectul de film care iti aduce bani! Proiect B: original si complet! Solicita acum detalii la adresa de email: petrealinabeatris3@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger