AcasăNewsPonta: USL va depune miercuri motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Ungureanu

Ponta: USL va depune miercuri motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Ungureanu

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, ca USL va depune miercuri dupa-amiaza motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Ungureanu. Anuntul a fost facut dupa sedinta conducerii Uniunii Social Liberale.

Ponta a precizat ca, marti dupa-amiaza, impreuna cu Crin Antonescu, vor avea o intrevedere cu grupurile parlamentare ale USL de la Senat, iar miercuri, la ora 9.00, se vor intâlni cu grupurile de la Camera. Ponta a mai declarat ca, miercuri dupa-amiaza, USL va depune la Parlament motiunea de cenzura, cu minimum de semnaturi cerut de lege, respectiv 116, potrivit Mediafax.

„Conform Constitutiei, pentru a depune o motiune de cenzura, ai nevoie un sfert din numarul deputatilor si senatorilor. Nu ai voie, acelasi deputat sau senator, sa semnezi decât una pe sesiune. Decizia noastra de tactica politica este de a depune motiunea de cenzura cu numarul minim cerut, 116, pentru ca, eventual dupa 10 iunie, intr-o noua formula politica, in care probabil domnul Ungureanu va prelua o parte din PDL, sa putem sa depunem o a doua motiune de cenzura, daca nu trece asta. Dupa 10 iunie, pentru ca sesiunea se termina pe 30 iunie”, a spus Ponta.

Liderul PSD a adaugat ca USL nu se bazeaza pe votul parlamentarilor puterii si ca nu a negociat cu nicunul dintre acestia un vot in favoarea motiunii de cenzura. Totodata, Ponta a spus ca USL are 216 parlamentari proprii pe care se bazeaza la motiunea de cenzura. „Sunt 216 parlamentari ai USL: sunt inca patru inscrisi oficial la USL, doi la Senat, doi la Camera. Nu avem 231 de voturi cerute de Constitutie. Daca vor fi 15 parlamentari ai puterii care vor sa reinvete mersul biped, poate vom avea surprize, dar nu ne bazam pe asa ceva”, a spus Ponta.

69 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger