AcasăNewsPonta: Taxa de prima inmatriculare, inlocuita cu taxa de mediu

Ponta: Taxa de prima inmatriculare, inlocuita cu taxa de mediu

Premierul Ponta a anuntat, vineri, ca taxa auto de prima inmatriculare va fi inlocuita de anul viitor cu una de mediu, care sa nu fie mai mare decat pretul autoturismului.

Taxa de mediu, care va fi platita de proprietarii de autovehicule in locul celei de prima inmatriculare, ar urma sa fie calculata in functie de nivelul de poluare produs de masina. „Trebuie sa venim cu o taxa de mediu, nu de prima inmatriculare, care sa stabileasca niste standarde de bun simt. Nu poti sa ceri o taxa mai scumpa decat autoturismul”, a spus Ponta.

Premierul a amintit, o data in plus, ca cererile de restituire a taxei auto au blocat instantele. „Un singur lucru stiu: cum a fost pana acum nu putem merge mai departe, pentru ca ne-a sanctionat si Comisia Europeana si au castigat oamenii procesele si trebuie sa le dam banii inapoi. Se duc, stau prin tribunale si de fapt statul nu castiga nimic, pierde”, a adaugat seful Executivului.

Taxa de mediu ar urma sa fie aplicata de la inceputul anului viitor. „Trebuie sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2013, pentru a sti care vor fi implicatiile bugetare”, a mai declarat Victor Ponta.

415 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger