AcasăNewsPonta, succesor cu acte-n regula al lui Ungureanu

Ponta, succesor cu acte-n regula al lui Ungureanu

Considerand caderea Guvernului Ungureanu drept un simpla manifestare a democratiei, Traian Basescu l-a desemnat deja premier pe Victor Ponta.

DESEMNARE Victor Ponta este noul premier

Nu s-a intamplat nimic dramatic pentru Romania, procesul democratic, in Parlament, a probat ca Guvernul Ungureanu nu mai avea majoritate parlamentara, a afirmat Traian Basescu, inainte de a anunta desemnarea lui Victor Ponta. Despre care ca seful statului a mentionat ca a fost singurul nume propus in cadrul consultarilor cu toate partidele parlamentare.

In plus, Basescu a tinut sa precizeze ca Ponta este propunerea PSD-ului, nu a USL-ului, respectiv a unui partid, nu a unei aliante. Exprimandu-si speranta intr-o investitura cat mai grabnica a Guvernului Ponta, Basescu si-a mentionat si o dorinta: reintregirea salariilor in ”timp util”, gest considerat de seful statului drept ”o obligatie morala, politica si economica”.

Presedintele i-a explicat public viitorului premier si ca preia tara intr-o situatie mult mai buna decit pedelistul Emil Boc: ”Guvernul Boc a preluat guvernarea cu zero resurse, iar acum la Finante se afla 5 miliarde de euro si un program de a imprumuta inca un miliarde de la Banca Mondiala pe termen lung”.

Desi sustinea, nu cu multa vreme in urma, ca nu va accepta sefia guvernului decat dupa validarea de catre electorat, respectiv dupa alegeri, Victor Ponta a acceptat: ”Va comunic ca mi-a fost incredintat de catre presedintele tarii un mandat de a forma un nou guvern. Este un moment special in viata noastra politica si ineteleg sa accept acest mandat si sa incerc sa-l duc la indeplinire cu toate puterile pana la momentul alegerilor”. Viitorul chirias al Palatului Victoria a adaugat ca se bazeaza, pe langa sustinerea USL, pe sprijinul ”parlamentarilor care considera util acest guvern”.

author avatar
Simona Badulescu
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger