AcasăNewsPonta si Constantin ii sufla lui Iohannis ”UNPR-ul”

Ponta si Constantin ii sufla lui Iohannis ”UNPR-ul”

Amicii Ponta si Constantin sunt pe punctul de a-l lasa pe Iohannis cu buza umflata

Klaus Iohannis are concurenta serioasa in planul menit sa aduca la viata un nou partid insailat din resturi parlamentare, pe modelul defunctului UNPR.

Amicii Ponta si Constantin sunt pe punctul de a l lasa pe Iohannis cu buza umflata

Parlamentari nemultumiti exista in toate partidele (inclusiv in USR!), iar scenaristii cotrocenisti s-au gandit sa incropeasca cu ajutorul lor un nou UNPR. Cum multi ”stranieri” urmau sa vina de la ALDE, operatiunea ar fi erodat automat actuala majoritate parlamentara iar de aici pana la debarcarea sau preluarea sub control a ostilei guvernari pesediste n-ar mai fi fost decat un pas, mic pentru Romania dar mare pentru Iohannis.

Urmasul lui Nastase si politicianul capusa

Spre ghinionul presedintelui, aceeasi idee a poposit si in capsoarele lui Victor Ponta si Daniel Constantin – marginalizatii de serviciu ai PSD si ALDE. Un Ponta care intrece etalonul Adrian Nastase in aroganta si pretentii (posibil si in numarul tinichelelor penale legate de coada, in functie de modul in care se vor finaliza dosarele in care este implicat) si un Constantin care si-a facut ucenicia politica intr-un partid-capusa, capabil sa ajunga in Parlament doar agatat de un partid potent. Repudiati in partidele de bastina (Dragnea da ochii peste cap ori de cate ori aude de Ponta iar Tariceanu sapa de zor groapa lui Constantin in perspectiva Congresului ALDE), cei doi pun si ei la cale infiintarea unui nou UNPR. Nu insa pentru a detrona actuala guvernare, ci doar pentru a-si putea santaja cat mai eficient actualii sefi de partid si astfel sa-si rostuiasca un ”exil” cat mai comod. Respectiv unul dotat cu cat mai multe functii de top pentru ei si oamenii lor. Nefiind vreun prost, Dragnea s-a prins ca Ponta ii coace o placinta indigesta si a trecut la consilierea lui Tariceanu, pe care il indeamna sa faca rapid un Congres si sa se incoroneze lider unic al ALDE. Dar asta pe repede-inainte, pana nu apuca Daniel Constantin sa-si consolideze pozitia in partid si sa-i traga lui Tariceanu presul de sub picioare. O perspectiva care l-ar lasa rece pe Dragnea daca acesta nu ar fi convins ca, imediat dupa ce ar ajunge lider al ALDE, Constantin l-ar santaja la sange in schimbul sustinerii acordate guvernarii PSD. Viitor deloc placut, pe care Dragnea vrea sa-l evite sprijinindu-l, din pur interes, pe Tariceanu.

author avatar
Simona Badulescu
684 afisari

1 COMENTARIU

  1. Unul este un mai vechi tradator al stapanului sau,aflat la racoare inca,iar celalalt o ia pe urmele prostanacului si va ajunge mai rau ca acesta,din punct de vedere politic si nu numai.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger