AcasăNewsPonta si Antonescu si-au facut Guvern de Casa

Ponta si Antonescu si-au facut Guvern de Casa

USL si-a tras Guvern. Doar pe hartie,  pentru ca pana in 2012 tot in opozitie o sa stea.  Din echipa lipsesc specialistii, dar se afla la loc de cinste slugile cuplului Ponta-Antonescu.

Victor Ponta si Crin Antonescu

Daca tot stau degeaba in opozitie, Victor Ponta si Crin Antonescu s-au pus pe facut si desfacut guverne. La numarul de ministere nu se prea inteleg, pofta de ciolan fiind mult prea mare.  Ignorand aspectele tehnice, ce-i doi lideri USL si-au incropit o echipa de tip ghiveci din care urmeaza sa faca parte, dupa cum chiar Ponta a precizat, figuri mai noi si mai vechi, dar si tehnocrati. Culmea, uselistii spera chiar si sa castige voturi cu adunatura lor de neica-nimeni.

Presedintele  PNL si-a bagat in fata caratorii de geanta

Asa cum era de asteptat, Antonescu si-a bagat in buzunar portofolii cu greutate: Finante, Transporturi, Munca, Aparare, Cultura si foarte posibil Educatie. Cand a venit insa vorba de nominalizari, liderul PNL a exclus din start numele grele din partid, gen Melescanu, Vosganian, Orban, optand pentru acei liberali care s-au remarcat doar prin servilism. Asa se face ca din mandretea de guvern USL ar urma sa faca parte Daniel Chitoiu, Mircea Diaconu sau Andrei Marga, ca sa nu mai vorbim de secretarul general Eduard Hellving, despre care proprii lui colegi sustin ca s-a pus de mult pres la picioarele lui Antonescu.

Liderul PSD are si el clientii lui

Incantat de faptul ca a obtinut Internele, obsesie veche de partid, Victor Ponta nu a mai tinut cont de ce a pierdut. A cedat pana  si Agricultura in favoarea conservatorului Daniel Constantin care numai fata de prim-taran al tarii nu are. Portofoliile pastrate, Ponta, la fel ca si Antonescu, le-a promis amicilor, semn ca are si el cateva datorii de platit. Astfel, printre posibili ministrii ii gasim pe Titus Corlatean, Daniel Sova si Nicolae Banicioiu. Culmea, Ponta mai are si cutezanta sa vorbeasca despre “integritatea morala” a membrilor cabinetului, uitand de scandalul iscat in jurul colegului Sova. Si asta ca sa nu mai vorbim de cel cu fonduri europene in care este implicat Liviu Dragnea, nominalizat atat pentru portofoliul de la Interne cat si pentru functia de vicepremier.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
282 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger