AcasăNewsPonta se intoarce, Dragnea nu se teme

Ponta se intoarce, Dragnea nu se teme

Cei doi ”cocosi” pesedisti sunt pentru prima data adversari cu acte de partid diferite

Victor Ponta, Daniel Constantin si Sorin Cimpeanu au anuntat, ieri, lansarea unui nou proiect politic: Pro Romania, ”o alternativa” la oferta vechilor partidelor.

Cei doi cocosi pesedisti sunt pentru prima data adversari cu acte de partid diferite

Inca de la excluderea sa din PSD, in luna iunie, Victor Ponta anunta ca nu se lasa scos din politica, chiar daca scena romaneasca este in prezent ”o mlastina”. Insula gasita de Ponta se numeste ”Pro Romania” si a aparut, la sfarsitul lunii mai, Despre partidul girat de cei doi ”proscrisi”, Ponta si Constantin, s-a vorbit destul de-a lungul verii. Nu ca ar fi lansat deja cine stie ce proiecte ci pentru posibilitatea ca in el sa se reverse nemultumitii din PSD si ALDE, varianta care ar duce la vulnerabilizarea actualei majoritati guvernamentale.

Pe liderul PSD il doare-n cot de noul partid

Perspectiva pierderii unor parlamentari il lasa rece pe liderul PSD, dar ii da frisoane sefului ALDE. Intrebat, sambata, daca vor exista migratori pesedisti, Liviu Dragnea a raspuns ironic: „Se pare ca nu, din ce am inteles eu. Acuma nu stiu. Cati o sa ne regasim maine (ieri – n.r.)acolo, la lansare?”. ”Nu vreau sa comentez acum, nu vreau sa-i tulbur (lui Ponta – n.r.) lansarea noului proiect”, a adaugat la fel de degajat liderul PSD. In schimb, zvonurile venite din tabara ALDE sustin ca Tariceanu nu oboseste sa transmita de-a lungul si de-a latul partidului un avertisment: ”oricine pleaca spre formatiunea lui Constantin si Ponta sa stie ca se sinucide politic, noul partid nu are nicio sansa”.

Basescu, in pericol de a fi jumulit

Daca in ceea ce priveste PSD si ALDE lucrurile sunt mai incurcate, pozitia de partide aflate la putere oferindu-le acestora posibilitatea de a-i momi cu functii pe parlamentarii cuprinsi de dor de duca, interesant este ca formatiunea in care s-a adapostit Ponta are sansa de a jumuli serios PMP-ul lui Traian Basescu, Un PMP care balteste de cand Basescu ba s-ar retrage, ba nu si care a scazut in loc sa creasca de cand a ajuns in Parlament. Iar dovada ca nu este vorba doar de o speculatie este prezenta lui Valeriu Steriu – presedintele executiv al PMP – la lansarea de ieri a Pro Romania. ”Domnul Steriu ne este coleg si prieten, restul… ce va face in politica… va decide singur in perioada urmatoare”, a comentat Ponta, sibilinic, prezenta lui Steriu.

author avatar
Simona Badulescu
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger