AcasăNewsPonta: NOUL COD RUTIER va fi adoptat dupa gasirea unei solutii tehnice...

Ponta: NOUL COD RUTIER va fi adoptat dupa gasirea unei solutii tehnice de implementare

Intrebat despre adoptarea noului Cod rutier, premierul Victor Ponta a declarat, sambata, ca acesta va fi adoptat dupa ce se va gasi o solutie tehnica de implementare a proiectului.

Victor Ponta s-a aflat, sambata, in localitatea botosaneana Baisa, unde au inceput lucrarile de modernizare a DN 29, ocazie cu care a fost intrebat si daca noul Cod rutier va fi adoptat saptamana viitoare. “In functie de solutia tehnica de implementare va fi adoptat”, a raspunsul premierul Romaniei, potrivit realitatea.net.

Adoptarea noului Cod rutier a fost amanata din nou, miercuri, de catre Guvern, pentru a se clarifica detaliile tehnice de constituire a contului unic in care sa fie varsate toate sumele incasate din amenzile percepute pentru contraventii si infractiuni.

Joi, Ministerul de Interne anunta ca proiectul Codului rutier va fi reprogramat pentru prima sedinta de guvern de sapamana viitoare. Tot atunci,Victor Ponta declara ca efectele noului Cod rutier asupra scaderii numarului de accidente vor fi analizate dupa o anumita perioada, respectiv in cateva luni, un an sau doi ani, pentru eventuale adaptari.

„Nu exista legi de neschimbat, ca se schimba realitatile. Evident ca vom constata- dar nu intr-o zi, doua, ci in niste luni, intr-un an, in doi – …se face o analiza, sa vedem care este influenta asupra accidentelor, asupra platii amenzilor, in ce masura s-a redus acest fenomen sau nu si, in functie de asta, Parlamentul, la dezbaterea ordonantei, sau noi putem sa intervenim cu modificari. Nu inseamna ca acum am inchis Codul rutier pentru urmatorii 50 de ani, ci ca, in functie de situatia reala, intotdeauna legislatia se adapteaza”, declara Ponta.

author avatar
Alina Costache
209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger