AcasăNewsPonta: Nici vorba sa rupem pactul de coabitare de la problema lui...

Ponta: Nici vorba sa rupem pactul de coabitare de la problema lui Boc

Premierul Ponta a sustinut ca ar trebui sa fie chestiuni „mult mai serioase” care sa duca la ruperea acordului de coabitare cu Basescu, decat „problema” lui Boc si ca nu e „niciun fel de neintelegere” intre presedinte si Guvern.

Ponta a declarat ca atat seful statului, cat si Guvernul au procedat conform legii in cazul ordonantei guvernamentale (OG) privind taxele, si ca singurul care „a actionat stupid si neconstitutional” a fost fostul premier Boc. „Presedintele a procedat absolut constitutional si legal, promulgand legea de abilitare  vineri. Guvernul a procedat, de asemenea, absolut legal si constitutional, in sensul in care nu putea sa emita ordonante simple pana nu avea legea de abilitare promulgata. Singurul care a procedat si ilegal si neconstitutional si stupid este domnul primar Emil Boc. Care n-are nicio scuza, daca era un simplu primar putea sa zica nu cunoaste procedura (…). Domnia sa, fiind si prim-ministru al acestei tari, sa iasa cu aceasta prostie duminica si intrebati-l de ce n-a inteles in trei ani cat a fost prim-ministru cum se procedeaza”, a declarat Ponta, intr-o conferinta de presa.

In ciuda comunicatului transmis de purtatorul cuvant Bogdan Oprea, prin care ” Administratia Prezidentiala atentioneaza Guvernul Romaniei sa se mentina in limita declaratiilor decente si sa nu arunce vinovatia pe terte institutii sau persoane pentru neadoptarea deciziei privind modificarea taxelor si impozitelor locale”, seful Executivului sustine ca nu exista o problema intre Guvern si Cotroceni. Si ca nu se pune problema ruperii acordului de coabitare. „Nu este niciun fel de neintelegere intre presedinte si Guvern (…). Singurul care s-a trezit vorbind a fost domnul Boc, ieri (duminica-n.r). Sa faca bine sa-si incaseze taxele. (…) Nu este nicio problema intre Guvern si Presedintie, este o problema a unui primar fost prim-ministru, care fie nu cunoaste legea, fie a revenit la metodele demagogice. (…) Pai ce s-a intamplat, credeti ca o sa rupem un pact de coabitare de la Boc? Nici vorba, trebuie sa fie lucruri mult mai serioase ca sa se intample ceva”, a precizat prim-ministrul Ponta.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger