AcasăNewsPonta: "Marti vom constata si oficial majoritatea de la Senat!"

Ponta: „Marti vom constata si oficial majoritatea de la Senat!”

Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca grupurile PSD si PNL din Senat ser vor intruni marti, in prezenta sa si a liderului PNL Crin Antonescu, pentru a constata si in mod oficial „reluarea majoritatii” in aceasta Camera legislativa.

Victor Ponta

„Marti, vom avea intalnirea cu grupurile comune de la Senat pentru a constata si in mod oficial reluarea majoritatii in cadrul Senatului si pentru a stabili strategia USL in fata acestei noi situatii in cadrul Senatului”, a spus Victor Ponta.

De asemenea, el a aratat ca miercuri cei doi lideri ai USL vor avea o intalnire cu grupurile de la Camera Deputatilor „pentru a vedea in ce masura acolo, dincolo de fraudarile doamnei Anastase, mai exista cu adevarat o majoritate”.

„In urma acestor consultari depunem motiunea de cenzura si, cel mai probabil, conform termenelor constitutionale, in saptamana 23-28 aprilie vom vota motiunea de cenzura, nu doar membrii USL, speram si ne dorim cel mai mult, pentru a reda macar in parte prestigiul si mandria si normalitatea institutiei Parlamentului, ca toti parlamentarii puterii, care pana acum l-au protejat pe Emil Boc stand in banci, de data aceasta sa aiba curaj, sa se ridice din banci, sa mearga sa isi spuna opinia fata de Guvernul Ungureanu sau impotriva Guvernului Ungureanu si sa voteze in favoarea sau impotriva motiunii de cenzura”, a spus Ponta.

Intrebat daca parlamentarii USL ar putea reveni in Parlament nu numai pentru adoptarea noii legi electorale, Ponta a spus ca acest lucru nu se va intampla in cazul Camerei Deputatilor. „La Camera, nu. La Camera revenim degeaba, ca ne fura Anastase. La Camera, cu Anastase care ne fura, nu, pentru ca putem sa fim 300 la 2 si tot ne numara ca sunt ei mai multi”, a aratat Ponta, adaugand ca la Senat, „din fericire, domnul Blaga numara corect, ii iese matematica”.

Pe de alta parte, el a precizat ca, la prima sedinta de plen a Camerei, USL va incerca din nou introducerea pe ordinea de zi a solicitarii de inlocuire a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. „Atunci cand am anuntat ca vom introduce pe ordinea de zi, doamna Anastase a inchis plenul si l-a amanat pana dupa Pasti. Acum probabil o sa il amane pana dupa Craciun. Pana la urma, tot o schimbam. Fuge cat fuge, dar trebuie sa… la un momendat, trebuie sa ne primeasca si noua cererea. Nu poti sa inchizi mereu Parlamentul ca sa nu te schimbe pe tine”, a comentat liderul PSD.

Intrebat daca la prima sedinta a Camerei Deputatilor parlamentarii USL vor fi toti prezenti, el a raspuns ca parlamentarii Uniunii vor fi prezenti pentru motiunea de cenzura. „Oricum, noi de marti vom fi toti prezenti, pentru ca vine motiunea de cenzura”, a afirmat Victor Ponta.Senatorii Iosif Secasan si Cezar Magureanu si-au anuntat, marti, in plen demisiile din PDL si, respectiv, UNPR, primul trecand la PNL, iar celalalt declarand ca ramane independent. Puterea si opozitia au, dupa anunturile facute de senatorii Secasan si Magureanu, cate 66 de senatori, in conditiile in care cvorumul este de 68.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger