AcasăNewsPonta: Legea amnistiei, valabila pentru cei obligati sa restituie bani din erori...

Ponta: Legea amnistiei, valabila pentru cei obligati sa restituie bani din erori administrative

,Premierul Victor Ponta a anuntat ca legea privind amnistia va fi aplicata pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizatii pentru mame, si sunt obligate acum sa restituie bani, din cauza unor erori administrative.

„In proiectul de lege se va spune foarte clar: ce nereguli s-au facut pana la ziua adoptarii legii intra sub amnistie, cine greseste de acum incolo plateste. Sub incidenta legii vor intra toate acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin – fie pensii, fie cum au fost indemnizatiile pentru mame – in care, din erori – vorbesc de partea administrativa, partea penala nu intra la Guvern – trebuie sa dea niste bani inapoi”, a spus Ponta, citat de b1.ro.

Intrebat daca pensionarii vor beneficia de amnistie indiferent daca au dat mita sau nu pentru a primi pensii, Ponta a subliniat ca nu trebuie facuta o confuzie intre amnistia fiscala si cea penala.

Premierul Ponta a anuntat, joi, ca Guvernul va aproba un proiect de lege pentru amnistia pensionarilor care trebuie sa returneze statului o parte din banii incasati anterior. Ponta a cerut ministrului Muncii sa elaboreze un astfel de act pentru a nu se mai ajunge in situatia in care acestia sa se sinucida, spunand ca acesti pensionari „probabil au gresit”, dar nu au facut-o „pentru a se imbogati”.

author avatar
Alina Costache
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger