AcasăNewsPonta: "La 30 de secunde dupa ce motiunea trece anuntam Guvernul. Totul...

Ponta: „La 30 de secunde dupa ce motiunea trece anuntam Guvernul. Totul este pregatit”

Victor Ponta

Victor Ponta a declarat, joi, pentru „Gandul”, ca USL a pregatit formula guvernamentala si programul pe care il va aplica daca motiunea de cenzura va fi adoptata.

Victor Ponta

„La treizeci de secunde dupa ce se va anunta ca motiunea de cenzura a fost adoptata, impreuna cu presedintele PNL, Crin Antonescu, se va anunta componenta Guvernului si programul de guvernare. Totul este pregatit, avem o motiune constructiva”, a precizat presedintele PSD.

El a adaugat ca in acest moment USL are 225 de voturi si ca toti parlamentarii opozitiei vor fi prezenti in Parlament sa voteze motiunea de cenzura. Pentru a fi debarcat Guvernul Ungureanu, USL are nevoie de 231 de voturi pentru motiunea de cenzura. „Acord mai mult sanse decat altadata, dar nimeni nu are nicio garantie in acest sens. Cred ca, daca motiunea trece, este clar ca majoritatea s-a schimbat si cred ca USL are dreptul si datoria sa puna capat acestei perioade de incertitudine si de a solicita mandatul de formare al unui guvern pe o perioada pana in alegerile parlamentare”, a declarat, pentru „Gandul”, si presedintele PNL, Crin Antonescu.

Liberalul sustine ca USL va incerca sa colaboreze institutional cu Traian Basescu in aceasta perioada. „Antecedentele nu ma incurajeaza, dar avem datoria de a proceda institutional si democratic. Daca trece motiunea, si facem toate eforturile ca asta sa se intample, vom fi pregatiti pentru a prelua guvernarea”, a precizat Antonescu.

author avatar
Ciprian Purice
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger