AcasăNewsPonta impaca ambele tabere: Parintii au de ales intre gradinita si grupa...

Ponta impaca ambele tabere: Parintii au de ales intre gradinita si grupa pregatiroare

Parintii care au copii in grupa mare la gradinita trebuie sa aleaga, pana pe 31 martie, unde isi vor duce micutii, din toamna: raman la gradinita sau ii duc la scoala la grupa pregatitoare. Victor Ponta afirma ca statul nu ii mai forteaza sa accepte o anumita decizie.

„Ideea pe care am discutat-o si cu ministrul Pricopie, si cu ministrul Dragnea a fost urmatoarea: faimoasa problema a grupei pregatitoare. Nu cred ca trebuie sa ii fortam pe parinti sa isi duca copiii la scoala la grupa pregatitoare, nici nu trebuie sa ii impiedici pe cei care vor sa mearga sa isi duca copiii mai repede la scoala. Asa ca am stabilit impreuna un sistem pe care il definitivam in zilele urmatoare: pana pe 31 martie, fiecare parinte care are un copil in grupa mare sa spuna daca vrea sa ramana la gradinita inca un an, in grupa pregatitoare, sau vrea sa mearga la scoala in grupa pregatitoare”, a spus Ponta la Antena3.

Premierul a subliniat ca desi exista probleme logistice la gradinita, deoarece la acest moment nu toate salile sunt pregatite, statul va aloca o parte din fondurile autoritatilor locale pentru rezolvarea acestei probleme.

Tema privind grupa pregatitoare a fost indelung dezbatuta si analizata de politicieni. In urma cu o saptamana, Ponta preciza ca, din punctul lui de vedere, clasa pregatitoare trebuie sa revina din toamna la gradinita. El a facut aceste afirmatii dupa ce ministrului Educatiei, Remus Pricopie, declara ca elevii de la clasa pregatitoare vor ramane in continuare la scoala.

author avatar
Alina Costache
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger