AcasăNewsPonta il contrazice pe ministrul Educatiei: Clasa pregatitoare trebuie sa revina la...

Ponta il contrazice pe ministrul Educatiei: Clasa pregatitoare trebuie sa revina la gradinita!

(foto: realitatea)

Primul ministru, Victor Ponta, a atacat, luni, decizia ministrului Educatiei care a anuntat ca, in continuare, clasa pregatitoare va ramane la scoala, catalogand aceasta hotarare drept o „greseala”. Premierul este de parere ca micutii de la clasa pregatitoare trebuie sa ramana la gradinita.

(foto: realitatea)

Dupa ce, duminica, ministrul Educatie a precizat ca ramane neschimbata hotararea potrivit careia clasa pregatitoare este incadrata la ciclul primar, Victor Ponta crede ca cel mai bine ar fi ca orele de la clasa pregatitoare sa se desfasoare la gradinita.

„L-am chemat astazi (luni, n.r.) pe ministrul Educatiei sa-mi explice de ce clasa zero trebuie sa ramana la scolile generale. Mi se pare o greseala. Vreau sa-mi spuna ce se poate face din acest an, pentru ca eu cred ca ar trebui ca si clasa pregatitoare sa ramana la gradinita. Trebuie sa vedem din punct de vedere logistic cum putem aplica acest lucru chiar din acest an”, a declarat Victor Ponta.

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat, duminica seara, ca  nu s-a luat nicio decizie privind clasa pregatitoare, afara de cea legala, de functionare a ei: „Pana la aceasta ora nu exista nicio decizie in legatura cu clasa pregatitoare, alta decat cea legala, respectiv ca ea va functiona. Anul acesta va fi un mai usor intrucat vorbim de o singura generatie, respectiv cei care intra in clasa pregatitoare, si nu ca anul trecut cand am avut doua generatii, cei care intrau in clasa pregatitoare si cei care intrau in clasa intai. Totodata, revin si asupra informatiei transmise inca din decembrie, care face referire la inscriere, aceasta urmand sa fie mult mai relaxata, dupa criterii generale stabilite de catre MECTS si particulare vizand unitatile de invatamant”.

author avatar
Alina Costache
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger