AcasăNewsPonta ii raspunde lui Basescu privind problema cainilor fara stapan

Ponta ii raspunde lui Basescu privind problema cainilor fara stapan

Premierul Ponta a declarat, miercuri, in cadrul sedintei Executivului, ca aceasta chestiune a cainilor comunitari este una „grava” si ca legea privitoare la maidanezi este in Parlament, exprimandu-si speranta ca, odata reluate dezbaterile, se va ajunge la o solutie „eficienta”.

Seful Guvernului a facut si o serie de remarci legate de interventia de seara trecuta, a sefului statului, care a cerut Guvernului sa emita, cat mai repede posibil, o ordinanta care sa fie stabilite masuri in cazul cainilor fara stapan- fie vor di adoptati intr-o anumita perioada de timp de catre persoane care doresc un animal, fie vor fi eutanasiate.

Ponta a recunoscut ca problema maidanezilor este una „grava”, dar a declarat ca spera ca, luni, cand se vor relua dezbaterile pe marginea legii ce urmeaza sa reglementeze aceasta chestiune, sa se gaseasca o solutie „rapida, dar eficienta”. „Problema cainilor fara stapan intr-adevar este o problema grava, care nu mai poate fi, pur si simplu, uitata. Imi aduc aminte ca, in urma cu 14 ani, un primar general al Capitalei (Traian Basescu -n.r.) ne-a anuntat ca rezolva problema cainilor vagabonzi, intre timp a fost si presedinte, nu a facut nimic”, a afirmat primul-ministru.

Continuand pe marginea acestui subiect, Ponta a sustinut ca, prin interventia sefului statului, s-ar fi speculat pe marginea dramei familiei baietelului in varsta de patru ani, ucis de un caine fara stapan, in zona Parcului Tei, din Capitala. „S-a trezit aseara speculand tragedia unei familii, sa ne dea o dispozitie. Legea este in Parlament, Parlamentul luni o ia din nou in dezbatere. O sa-l rog pe domnul vicepremier Dragnea (…) sa participe la dezbateri si sa avem o solutie rapida, dar si eficienta. Altfel, populism pe tragedia oamenilor tot avem de 14 ani”, a spus Ponta, in cadrul sedintei de miercuri a Executivului.

436 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger