AcasăNewsPonta i-a propus lui Basescu devansarea prezidentialelor. Ce reactie a avut presedintele!

Ponta i-a propus lui Basescu devansarea prezidentialelor. Ce reactie a avut presedintele!

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, ca a vorbit deja cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie organizate in luna mai sau iunie anul viitor, odata cu alegerile parlamentare. Presedintele nu a dat un raspuns deocamdata.

Premierul a explicat ca organizarea alegerilor prezidentiale in acelasi timp cu europarlamentarele  ar presupune o campanie electorala desfasurata pe parcursul a maxim doua luni, evitandu-se astfel situatia in care Romania ar fi in campanie un an intreg. „Este o idee, nu e nimic ascuns aici. Presedintele nu mi-a dat un raspuns, nici nu avea cum asa, imediat. Examineaza ideea”, a declarat Victor Ponta.

Primul care a vorbit despre intentiile USL de a devansa alegerile prezidentiale a fost vicepresedintele PNL, Daniel Chitoiu. Acesta a afirmat ca social-liberalii iau in considerare varianta in care prezidentialele si europarlamentarele ar fi organizate concomitent.

Chitoiu a precizat ca doar in momentul cand vor incepe discutiile pentru modificarea Constitutiei va fi abordat concret si subiectul comasarii celor doua alegeri.

Vicepresedintele PDL, Florin Popescu, a declarat, miercuri, legat de faptul ca in USL se discuta despre organizarea alegerilor europarlamentare la comun cu cele prezidentiale, ca, democrat-liberalii nu au ce comenta pana cand USL nu fac publice argumentele aceste idei.

„Pana nu iese public sa vedem argumente, nu avem ce comenta. Exista o Constitutie si legile trebuie respectate. Actuala putere poate sa si interzica alegerile, pentru ca are 70%. In legatura cu aceasta comasare, trebuie sa vrea si presedintele. Potrivit Constitutiei, presedintele are un mandat pe 5 ani. Presedintele nu o data si-a pus mandatul pe masa, dar in anumite conditii profitabile pentru tara”, a mai spus vicepresedintele PDL.

author avatar
Alina Costache
518 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger