AcasăNewsPonta: Guvernul si-a indeplinit toate cele 11 puncte convenite cu Barroso

Ponta: Guvernul si-a indeplinit toate cele 11 puncte convenite cu Barroso

Premierul Victor Ponta a afirmat, marti seara, ca Guvernul si-a indeplinit in totalitate cele 11 puncte convenite cu presedintele Comisiei Europene in vara anului trecut.

Victor Ponta a declarat, referitor la raportul Mecanismului de Verificare si Cooperare care va fi publicat miercuri, la Bruxelles, ca Guvernul si-a indeplinit toate cele 11 puncte convenite in vara anului 2012: “Guvernul a publicat punctul de vedere si un raport public referitor la faimoasele 11 puncte discutate cu domnul Barroso in vara. Cele 11 puncte, care reveneau Guvernului si erau practic, angajamentul meu personal, le-am indeplinit in totalitate. Daca apar probleme, apar la alte institutii, cele ce tin de Guvern au fost indeplinite”.

Ponta a afirmat ca eforturile Guvernului pentru imbunatatirea acelor angajamente ale Executivului nu se vor opri aici. Premierul a atras atentia ca in mod cert vor exista critici in raportul MCV, dar ca acestea vor face referire, cu siguranta, la alte institutii ale statului, precum Consiliul Superior al Magistraturii.

Faptul ca autoritatile romane nu vor mai primi anul acesta proiectul final al raportului privind Mecanismul de Control şi Verificare, asa cum s-a intamplat in anii anteriori, inainte de publicare, este un lucru bun, in opinia primului ministru. “E mai bine asa, de fiercare data aparea in presa numai ce era rau, dupa aceea raportul arata ca nu era chiar asa”, a afirmat Victor Ponta.

author avatar
Alina Costache
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger