AcasăNewsPonta: Guvernul nu e agentie imobiliara. Sa fie cateva locuinte de serviciu...

Ponta: Guvernul nu e agentie imobiliara. Sa fie cateva locuinte de serviciu si vile de protocol. Restul, sa le vindem!

Seful Executivului a anuntat, seara trecuta, ca in cursul zilei de miercuri va face publica o prima lista a celor care au locuinte de protocol si de serviciu de la Regia Autonoma-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Totodata, Ponta a spus ca numarul acestora ar trebui redus.

„Maine (miercuri-n.r) dau prima lista a celor care au locuinte de protocol si de serviciu cu functia, suprafata si cat plateste chirie. Pana luni, am lista cu toate vilele de protocol ale RA-APPS”, a declarat Ponta, la RealitateaTV.

Urmatorul pas ar fi stabilirea cu exactitate a demnitarilor care ar trebui sa beneficieze de locuinte de serviciu – ministrii si secretarii de stat. „Dupa care, voi veni in Guvern si voi spune sa stabilim cine beneficiaza in Romania de locuinta de serviciu, ministrii si eventual secretarii de stat. Sunt cam multi asimilati cu aceste functii”, a mai spus premierul.

Mergand pe considerentul ca Guvernul nu e o agentie imobiliara, primul-ministru ar vrea sa fie pastrate un numar de apartament si vile de protocol, iar restul sa fie vandute: „Guvernul nu e agentie imobiliara, are cativa demnitari, le stabilim rangul, pentru ei tin 20, 50 de apartamente, iar pentru vilele de protocol tinem 10 vile. Restul, toate, haideti sa le vindem, ca Guvernul nu e un bun administrator de agentie imobiliara”.

In acest context, premierul a afirmat ca senatorul Mircea Geoana plateste o chirie de 3.200 de euro pentru locuinta de la RA-APPS.

229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger