AcasăNewsPonta: Guvernul nu e agentie imobiliara! Locuintele RA-APPS trebuie vandute

Ponta: Guvernul nu e agentie imobiliara! Locuintele RA-APPS trebuie vandute

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca numarul locuintelor de serviciu ale RA-APPS  ar trebui redus la maxim 50 de apartamente si 10 vile de protocol, iar restul activelor sa fie vandute.

„Hai sa stabilim cine beneficiaza in Romania de locuinta de serviciu: ministrii, cei egali cu ministrii si, eventual, secretarii de stat. Guvernul nu e agentie imobiliara. Orice Guvern, banuiesc, din lume are cativa demnitari, nu prea multi, dar le stabilim rangul, consilier prezidentiali care e la rang de ministru, pentru astia tin 20, 30, 50 de apartamente si din cele… Dumnezeu stie cate vile de protocol tinem zece vile ca presedintele, presedintele Camerei, al Senatului, primul-ministru sa mearga la Neptun, la Predeal sau la Covasna, daca e cazul. Zece vile, restul, absolut toate celelalte, sa le vindem”, a precizat Victor Ponta.

Primul ministru a adaugat ca nu se gandeste nici sa creasca, nici sa scada chiriile locuintelor RA-APPS, adaugand ca demnitarii vor putea sa foloseasca cele cateva zeci de apartamente care vor fi pastrate, doar pe perioada mandatelor: „Trebuie pus foarte clar in lege ca aceste locuinte sa fie asigurate doar pentru perioada mandatelor”.

Ponta a precizat ca miercuri Guvernul va publica o lista a chiriasilor RA-APPS, si ca acestia vor avea intaietate la achizitionare imobilelor, dar ca se vor vinde celor care vor oferi mai mult.

La sfarsitul anului trecut, Guvernul a extins lista beneficiarilor de locuinte de serviciu, stabilind ca din aceasta categorie sa faca parte inclusiv sefii de departamente, adjunctii secretarilor generali si directorii generali din administratia centrala.

Astfel de locuinte de serviciu sunt puse la dispozitie de catre Regia Patrimoniului Protocolului de Stat. In cazul in care RA-APPS nu poate asigura o locuinta de serviciu, beneficiarii pot inchiria locuinte de pe piata imobiliara, iar costurile sunt acoperite de la buget.

author avatar
Alina Costache
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger