AcasăNewsPonta: Greva CFR Calatori a fost atat de spontana incat stiam toti...

Ponta: Greva CFR Calatori a fost atat de spontana incat stiam toti de ea, de aseara

(foto: realitatea)

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, in sedinta de Guvern, ca greva celor de la CFR Calatori nu a fost in nici un caz spontana, fiindca toata lumea stia, inca de marti seara, de ea.

(foto: realitatea)

Primul-ministru a subliniat faptul ca nu i se pare normal ca, in conditiile in care la nivelul intregii tari exista dificultati in plata salariilor, muncitoarii sa recurga la greva pentru o intarziere de 24 de ore a remuneratiei.

„As vrea sa stie toti ca traim in Romania si facem eforturi foarte mari sa platim salariile. O data intelegem, dar intarzie salariile 24 de ore si uite facem greva… spontana de o stiam toti, de aseara. De aseara, o stia toata lumea, de spontana ce a fost. N-as vrea sa devina un obicei si sa nu se transforme totul in santaj”, a precizat Victor Ponta.

Premierul a mai mentionat ca cei care au avut de pierdut in urma acestei actiuni a angajatilor CFR au fost in primul rand calatorii, iar protestele si grevele nu imbunatatesc sub nicio forma situatia. „Si cei care au pierdut doua ore in tren mergeau tot la serviciu. Nu e corect sa ii tratam asa. Daca ii blocheaza pe oameni in trenuri nu ne ajuta sa facem rost de bani pentru salarii, mai mult s-ar putea sa ne faca probleme”, a concluzionat seful Guvernului.

De asemenea, si ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a sustinut, dupa finalizarea grevei spontane, ca stia din „surse” de aceasta actiune.  „Am avut informatii asa, pe surse”, a declarat Fenechiu.

O parte dintre anagajatii CFR au declansat o greva de doua ore, miercuri dimineata, ca urmare a faptului ca nu si-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012. Astfel, 138 de trenuri nu au mai plecat din statii, consecinta a protestului spontan declansat de angajatii Regionalei Bucuresti, Craiova, Cluj, Iasi, Galati si Constanta.

author avatar
Alina Costache
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger