AcasăNewsPonta enervat ca PSD are idei de capul lui

Ponta enervat ca PSD are idei de capul lui

Presedintele PSD, Victor Ponta, s-a aratat, luni, la inceputul BPN, nemultumit de unele proiecte legislative initiate de parlamentarii social-democrati, el nominalizand proiectele de lege privind dublarea filmelor in limba romana si muzica la terase. Ponta le-a spus celor doi lideri de grupuri parlamentare PSD, Ilie Sarbu si Mircea Dusa, sa le transmita parlamentarilor social-democrati sa aiba „mai multa atentie” ce legi depun.

„Am vazut ca s-a discutat cat am fost plecat, in ultima saptamana, despre un proiect pe care noi nu il stiam, cu dublarea filmelor. Domnul Socaciu a uitat sa ne spuna si noua cand are o idee de acest gen. Acum inteleg ca avem alt proiect, cu terasele (interzicerea muzicii la terase dupa ora 22.00 – n.r.). Va rog sa transmiteti (parlamentarilor PSD – n.r.) ca e nevoie de mai multa disciplina si mai multa concentrare pe problemele care conteaza cu adevarat”, a afirmat Ponta, citat de Mediafax.

Deputatul PSD Victor Socaciu a depus, la inceputul lunii mai, la Camera Deputatilor, o initiativa de modificare a Legii audiovizualului care prevede obligativitatea dublarii filmelor straine in limba romana.

Potrivit proiectului de lege depus de Victor Socaciu, „operele cinematografice in limbi straine vor fi traduse in limba romana, traducerea fiind asigurata prin procedeul dublajului„, iar Consiliul National al Audiovizualului va urmari respectarea si aplicarea acestei prevederi.

Victor Socaciu sustine in expunerea de motive ca urmareste in special „protejarea identitatii nationale”. „Folosirea subtitrarii introduce cuvinte noi, care ulterior vor fi asimilate de populatie. Aceste cuvinte sunt apoi folosite din ce in ce mai des in limbaj si ajung sa fie considerate ca termeni obisnuiti. Din aceasta cauza, limba se deterioreaza, acest aspect conducand la afectarea identitatii nationale”, spune deputatul PSD.

Proiectul lui Socaciu a fost respins de marea majoritate a lumii artistice, ajungand subiect de bascalie prin talk-show-uri.

Pe de alta parte, 42 de senatori au initiat un proiect de lege privind asigurarea ordinii si linistii publice, care prevede, intre altele, oprirea muzicii la terase dupa ora 22.00, necesitatea obtinerii aprobarii scrise a vecinilor ce ar putea fi deranjati in cazul organizarii unei petreceri in locuinta.

Proiectul initiat de grupul de senatori – 40 PSD, unul independent si un democrat liberal – mai prevede interzicerea consumului de bauturi alcoolice in parcuri, pe stadioane si strazi, interzicerea portului oricaror obiecte contondente sau de autoaparare, inclusiv interzicerea cutitelor de bucatarie in propria masina.

„In cazul unor evenimente familiale, depasirea limitelor de zgomot admise se poate face numai cu acordul scris al locuitorilor din imobil sau din imediata vecinatate”, este mentionat in proiectul de lege.

De asemenea, in localurile publice situate in imobilele cu destinatia de locuinta, programul muzical poate fi difuzat dupa ora 22.00 doar daca localul este izolat fonic si patronii obtin aprobarea scrisa a locatarilor imobilului si a celor din imediata vecinatate.

 

author avatar
Matei Brancoveanu
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger