AcasăNewsPonta, dupa datele INS: E ca si cand mergeam cu masina cu...

Ponta, dupa datele INS: E ca si cand mergeam cu masina cu 130 km/ora, iar acum mergem cu 100 km/ora

Datele oficiale confirma vestea buna – Romania continua cresterea economica, este mesajul optimist al premierului Victor Ponta, scris pe pagina personala de Facebook, dupa ce au fost anuntate datele INS.

„Cu +2,6% fata de semestrul similar de anul trecut, cu +9,1% crestere industriala si in graficul cresterii de minim +2,5% pentru acest an. Avem in continuare una din cele mai solide cresteri din UE. Este ca si cand mergeam cu masina cu 130 km la ora si acum mergem cu 100 km la ora – dar mergem tot inainte!

Avem mare nevoie de reducerea CAS, macar de la 1 octombrie, pentru a nu scadea ritmul cresterii, mai ales ca in regiune sunt si semne proaste. Mai avem spatiu de crestere pentru toamna aceasta si de aceea am marit salariul minim, am introdus facilitatea pentru cei cu rate la banci si am eliminat impozitul pe profitul reinvestit.

Fara a mai fi blocati de un regim care vrea doar politici de austeritate, am putea face mult mai mult! De aceea alegerile din toamna sunt atat de importante!”, este mesajul scris de premier pe pagina site-ului de socializare.

Produsul intern brut in trimestrul II 2014 a fost, in termeni reali, mai mic cu 1,0% comparativ cu trimestrul I 2014, potrivit primelor estimari, a anuntat Institutul National de Statistica (INS). De asemenea, fata de acelasi trimestru din anul 2013, Produsul Intern Brut (PIB) a inregistrat o crestere cu 1,2% pe seria bruta si cu 1,4% pe seria ajustata sezonier.

In semestrul I 2014, PIB a crescut, comparativ cu semestrul I 2013, cu 2,4%, pe seria bruta si cu 2,6% pe seria ajustata sezonier, potrivit informatiilor prezentate de INS.

author avatar
Alina Costache
122 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger