AcasăNewsPonta, despre suspendarea lui Basescu: Trebuie modificata Constitutia, sa nu mai ai...

Ponta, despre suspendarea lui Basescu: Trebuie modificata Constitutia, sa nu mai ai de ce sa suspenzi un presedinte!

(foto: bzi)

Premierul Victor Ponta a declarat ca nu stie nimic despre o posibila suspendare, in 2013, a presedintelui Traian Basescu, dar ca isi doreste modificarea Constitutiei in asa fel incat presedintele sa nu aiba mai multa putere decat isi doreste populatia.

 

(foto: bzi)

„Romania a inchis un ciclu politic, social, anul trecut, si acum, cu o noua realitate politica si cu forte proaspete reformatoare, sa ne punem intr-o directie cu care sa fie de acord intreaga societate. In ultimii ani a fost un sentiment de razboi, Guvernul era intr-un razboi cu populatia, Parlamentul era intr-un razboi intern. Pentru cele mai importante decizii, fie ca e vorba de modificarea Constitutiei de profilul nostru de societate, putem sa facem lucrul acesta nu batandu-ne unii cu altii ci convingandu-ne si ascultandu-ne unii pe altii”, a declarat Ponta, la Romania TV.

Primul ministru a mentionat ca isi doreste un nou model de societate in care oamenii sa fie mai solidari: “Cand vorbesc de soldaritate nu ma refer doar la presedinte, indiferent ca e domnul Basescu. Va fi altcineva in 2014. Si prim ministru acum sunt eu, va veni altcineva dupa mine. Ma refer la parti importante ale societatii. Sa nu mai luam decizii pentru medici sau pacienti, cumva punandu-i unul impotriva celuilalt, fie pentru parinti si copii, fie pentru cei mai bogati sau saraci. E un nou model de societate in care sa ne ascultam mai mult si sa ne razboim mai putin.”

Victor Ponta a mai precizat ca isi doreste modificare Constitutiei, in prima jumatate a anului, in care sa se specifice clar care sunt atributiile presedintelui. Premierul a afirmat ca nu crede ca Traian Basescu va fi din nou suspendat, in 2013. “Cred ca trebuie sa punem in Constitutia Romaniei, acum in prima jumatate a anului, toate acele garantii si mecanisme prin care niciun viitor alt presedinte, si nu ma refer la domnul Basescu care isi incheie mandatul, sa nu aiba mai multa putere decat isi doresc oamenii. Sa evitam conflictele pana ajung in formele cele mai daunatoare. Sa fie reguli clare in Constitutie, invatamintele pe care le-am tras in ultimii ani, in viitor sa nu mai ai de ce sa suspenzi un presedinte”, a declarat Premierul.

author avatar
Alina Costache
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger