AcasăNewsPonta, despre solicitarea lui Boc de a nu fi indexate taxele locale:...

Ponta, despre solicitarea lui Boc de a nu fi indexate taxele locale: Ordonanta nu a fost data din cauza lui Basescu

In legatura cu cererea lui Emil Boc conform careia taxele locale sa nu fie indexate, premierul Victor Ponta spune ca Ordonanta nu a putut fi adoptata pe 5 ianuarie din cauza presedintelui Basescu.

Intr-un comunicat emis de Guvern  in dimineata zilei de luni, este precizat ca ordonanta care da posibilitatea autoritatilor locale sa nu indexeze cu 16 la suta taxele si impozitele locale nu a putut fi adoptata in 5 ianuarie pentru ca presedintele Basescu  a promulgat dupa sedinta Guvernului legea de abilitare.

„In sedinta de Guvern din data de 5 ianuarie 2013 a fost pregatit textul Ordonantei pentru modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale. Ordonanta nu a putut fi insa adoptata din cauza faptului ca presedintele Traian Basescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante pe perioada vacantei parlamentare decat dupa desfasurarea sedintei de Guvern”, este mentionat in comunicatul emis de Executiv.

In plus, reprezentantii Guvernului mai mentioneaza ca legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare intra in vigoare dupa trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.

„Din acest motiv, Ordonanta privind modificarea Codului fiscal in privinta taxelor si impozitelor locale va fi adoptata in cadrul sedintei de Guvern din aceasta saptamana”, mai este notat in comunicat.

Inainte de prima sedinta BPN a PSD din acest an, premierul Victor Ponta a declarat: „Domnul Boc ar trebui sa stie, ca doar a fost premier, ca presedintele Basescu, idolul domniei sale, a promulgat legea privind abilitarea Guvernului vineri. Legea intra in vigoare la trei zile dupa publicarea in Monitorul Oficial. Domnul profesor in drept constitutional Emil Boc ar trebui sa stie ca asa se intampla cu ordonanta. Spunea o colega a domnul Boc ca eu comunic bine. Pai daca si lui Boc trebuie sa-i explic cum e cu legea de abilitare a Guvernului”.

author avatar
Andra Nesu
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger