AcasăNewsPonta: "Daca se semneaza contractul Cupru Min, speram sa-l reziliem"

Ponta: „Daca se semneaza contractul Cupru Min, speram sa-l reziliem”

Liderul PSD Victor Ponta acuza Guvernul de lipsa de transparenta in semnarea contractului privind Cupru Min, el afirmand ca „toata resursa de cupru va fi pusa la dispozitia unei firme necunoscute” si ca, daca va fi cazul, opozitia va vedea caile juridice de a „opri ceea ce se considera ilegal”.

„Cel mai important lucru este ca astazi, in ultima zi de semnare a contractului, nu se stiu conditiile in care se va semna acest contract. Conform declaratiilor oficiale, se negociaza in continuare . Tot pana astazi nu se stie cine este de fapt in spatele companiei care a castigat licitatia. De asemenea, tot astazi aflam, si trebuie sa informam publicul clar, ca prim-ministrul Ungureanu si reprezentantii Guvernului au dezinformat referitor la incasarea pretului”, a spus Ponta intr-o conferinta de presa.

El i-a criticat pe premierul Ungureanu si pe membrii Guvernului pentru „dezinformarile folosite” pentru „a justifica vanzarea Cupru Min pe o suma derizorie”. Ponta a criticat si faptul ca premierul Ungureanu si purtatorul sau de cuvant au prezentat Cupru Min „ca fiind o gaura neagra”, desi datele Ministerului Economiei din ultimii ani arata altceva.

Potrivit lui Ponta, Mihai Razvan Ungureanu si Emil Boc „sunt personal vinovati de aceasta operatiune regizata de trecere a rezervei de cupru a Romaniei in patrimoniul unei societati obscure din strainatate”. „Daca Guvernul va semna astazi acest contract ilegal, este posibilitatea actiunilor juridice si speram sa le folosim, de reziliere a contractului si de revenire a rezervei de cupru in patrimoniul Romaniei”, a adaugat Victor Ponta.

El a apreciat ca in perioada urmatoare, in care premierul a dorit sa conduca si Ministerul Mediului, opozitia trebuie sa fie atenta, pentru ca alte resurse naturale ale Romaniei sa nu fie trecute in patrimoniul altor societati „de obicei de peste ocean”. Intrebat cum va actiona opozitia daca va fi semnat acest contract, Victor Ponta a aratat ca trebuie sa cunoasca datele contractului si spera ca presiunea opozitiei sa oblige Guvernul sa nu-l secretizeze. Ponta a precizat ca imediat ce va cunoaste contractul, opozitia poate sa vada toate caile juridice „de oprire a ceea ce considera a fi ilegal”.

author avatar
Ciprian Purice
145 afisari

3 COMENTARII

    • Bine zis Andreea.
      Ponta mai bine l-ar intreba pe profesorul lui,Nastase,cum a facut contractul cu Bechtel,de nu au reusit sa-l anuleze nici sa-l desecretizeze,cei dele putere. Ponta a avut parte de prima LECTIE. MRU l-a invatat cum se negociaza un contract in interes national.
      Daca era USL-ul la putere sant convinsa ca s-ar fi acceptat conditile canadienilor.
      Ca sa critici nu trebuie sa fi intelectual ci bun de gura.

  1. Mai bine l-ar intreba pe profesorul sau,Nastase,cum a incheiat contractul cu Bechtel,de nu se poate anula si nici desecretiza.La electoratul lui poate prinde dar la ^intelectuali^ NU.
    Scoate numai PERLE din gura.Aseara a fost o demonstratie din partea lui MRU,cum se negociaza un contract. Interesul national a fost in prim plan.
    Asa se va proceda si la Rosia Montana.
    D-le PONTA poti sa inveti. Asta a fost prima lectie.vor mai veni si altele….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger