AcasăNewsPonta da goluri de pe tusa

Ponta da goluri de pe tusa

Victor Ponta contrazice realitatea. Iohannis nu recita, el spune doar „Jawohl” INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Am vazut un Victor Ponta mai vehement ca niciodata. A iesit in vazul natiunii amatoare de bombite televizate si l-a luat le refec, prieteneste totusi, pe premierul Grindeanu. Guvernul e ca un avion, zice Ponta, nu are decat pilot si copilot, nu doi sau trei piloti. Zicerea cu doi il viza pe Iohannis in carlinga, iar cu trei pe Dragnea. Cu doi piloti care se bat pe mansa avionul pica, nuanteaza Ponta, iar cu trei e si mai si, lasand sa se inteleaga ca nici macar nu se mai ridica.

Victor Ponta contrazice realitatea. Iohannis nu recita, el spune doar „Jawohl”

Cred ca fostul premier stie mai multe – si sigur stie – dar poate nu e momentul sa vorbeasca mai deslusit. Deocamdata sta pe margine, dar se vede clar ca se incalzeste pentru intrarea in joc. Ramane de vazut in jocul cui.

Politica datului la gioale

Asta nu il impiedica ca, din cand in cand, sa marcheze cate un gol. Nu neaparat unul spectaculos, dar, oricum, unul care sa placa. Poti sa dai goluri daca nu esti in teren? Sigur, mai ales ca e vorba de politica, un joc de echipa in care conteaza si scorul, dar mult mai mult sa-ti poti elimina adversarii pe targa, facandu-i inapti pentru mai multe sezoane.  Si, pentru ca vorbim de fotbal, niste  pesedistii preacurviti la aranjatul meciurilor aproape ca sunt gata-gata sa jure ca simt ceva in aer, inca neclar, dar, oricum, arata ca o pasa pe axa tata socru Ilie Sarbu-Sorin Grindeanu. Soldata cu gol, normal. Iar cheia este ca amandoi au fost formati la centrul de pregatire de la Caransebes, unul dintre cele mai bune in materie. Daca iei in calcul si ca sunt destui pesedisti care-si fac cruce si cu stanga, numai sa se vada scapati de antrenorul Liviu Dragnea, incepi sa intelegi mai bine in ce consta splendoarea fotbalului…

Politica jetului puternic

„De aproape doi ani Romania nu are deloc politica externa – merge dl Iohannis pe la reuniuni si mese oficiale unde mananca pe gratis si recita cum noi suntem mai europeni decat toti europenii si mai NATO decat toti cei din NATO ; face o poza si pleaca la Sibiu!”, glasuia Ponta, a doua zi, pe Facebook. Eu nu cred asa ceva. „Sasone” vrea sa aduca in tara spiritul european, sa ne dam naibii pe brazda mai repede. Or, ce poate fi mai nimerit decat Manneken Pis, baietelul-simbol al Buxelles-ului? Jetul lui zdravan, izvorat dintr-o puta totusi mica, l-a fascinant pe Iohannis prin forta. L-ar indrepta spre PSD si si-ar demonstra nu numai simpatia fata de partid, ci si respectul fata de scorul alegerilor din decembrie. Iar pe Jeanneke Pis, fetita pisacioasa din strada Macelarilor, din acelasi Bruxelles, ar aseza-o la tribuna Parlamentului, cand prezideaza Dragnea. Tot din considerente artistice, evident, caci „Sasone” e sensibil la frumos si la politica. Mai zice Ponta ca avem relatii zero cu vecinii, zero influenta in Europa. Asta nu e adevarat, il contrazic. Pai, nu am umplut noi rafturile cu rosii de la sarbi, cu castraveti de la bulgari si ardei iuti de la unguri? Nu am luat noi de la moldoveni cei mai buni contrabandisti de tigari si asasini la comanda? Cum nu avem influenta in Europa? Pai, nu noi stabilim cata carne de porc congelat, aproape de expirare, sa ne bage Germania in supermarketuri? Nu dam noi cele mai bune curve la export? Ce, e de colea?

author avatar
Valentin Boeru
1.683 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger