AcasăNewsPonta, circarul Sistemului

Ponta, circarul Sistemului

Fostul premier are doar talentul de a se compromite

Interventiile lui Victor Ponta nu mai au puterea de a starni revolta. Nici macar hazlii nu mai sunt. Inainte, cand il auzeam ce prostii debiteaza, macar mai radeam, ca atunci cand incerca sa convinga lumea ca telul lui este sa lupte impotriva lui Iohannis. Dupa aia, ne-am convins. Acum, provoaca doar sila si o infinita stare de lehamite. Poti sa fii iritat de un Ponta care ataca la baioneta PSD, in conditiile in care doar ca nu s-a jurat cu mana pe icoana ca nu va lupta impotriva fostilor colegi? Nu. Doar ti se intoarce stomacul pe dos.

Fostul premier are doar talentul de a se compromite

De ce tocmai acum s-a trezit Victor Ponta sa-si arate coltii, cand, pana mai ieri, mie mi se pare ca a preferat scheunatul? Raspunsul nu trebuie cautat prea mult. Are in el scoala hienelor si e bine dresat sa atace victima la primul semn de sangerare.

Despre starea de voma

Dragnea are un stil dictatorial. Dragnea distruge partidul. Dragnea conduce PSD dupa cum ii dicteaza interesele si nu se consulta cu nimeni. Partidul trebuie sa scape de Liviu Dragnea. Dragnea trebuie sa demisioneze. Ma rog, nu or fi fost zicerile lui aidoma celor scrise de mine, dar asta este registrul. Nu este nimic nou aici, toate astea se regasesc in scrisoarea revoltatilor din partid, in numele carora semneaza alti revoltati, ceva mai cu mot. E un tipar despre care e greu sa spui daca protestatarii s-au inspirat ca fiind croit de Ponta sau Ponta a copiat modelul si i-a dat drumul pe piata. Bineinteles ca fostul premier, crescut, educat si lansat in politica de tocmai partidul pe care-l injura, nu e un distrugator. Ca orice baiat destept, are solutii salvatoare. Plecati de la Dragnea si veniti la mine, in partidul meu. Poti sa te revolti la asemenea marlanii? Nu, niciun om inteligent nu ar face asta. Doar ca, Victore, dupa cum spuneam, ni se intoarce stomacul pe dos.

Finul si nasii, impreuna pentru PSD

Atacurile lui Ponta nu sunt nascute din propriul talent de a purta o batalie. In spatele lui se ascund alte personaje, el fiind doar circarul care plimba maimuta in arena. Pe 16 octombrie 2017, sub semnatura colegului meu Catalin Tache, ziarul „National” titra: „Maior, in grafic cu PSD”.  De la bun inceput se facea precizarea ca planul Sistemului merge perfect in ceea ce priveste spargerea monolitului PSD, prin formarea mai multor poli de putere. Se reactivau grupurile si liderii colaboratori in secret cu statul paralel, in asteptarea momentului in care se poate trece la tragerea presului de sub picioarele lui Liviu Dragnea. Mai mult, George Maior, fostul sef al SRI, era scos in fata. fiind ultima solutie de compromis pentru oprirea disolutiei partidului. Dar planul nu se oprea aici, pentru ca acesta ar fi urmat sa ajunga presedintele partidului si, ulterior, candidatul Stangii la alegerile prezidentiale. Asta era, foarte, foarte pe scurt, planul secret la care lucra Victor Ponta, sub supravegherea si indrumurea celor doi nasi: George Maior si Gabriel Oprea.

Se confirma

De la data la care „National” publica aceste lucruri a trecut aproape un an. Or mai fi intervenit mici modificari, dar in ceea ce priveste lucratura de a-i trage lui Dragnea presul de sub picioare treaba merge brici. Polii de putere despre care „National” vorbea atunci, cu nume, prenume si functie, uite-i cum se confirma acum: Nicolae Badalau, Felix Stroe, Paul Stanescu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose. Plus cei noi. O sa cam fie inghesuiala la care sa apuce primul de colturile presului.

Cine pe cine compromite?

Lasand impresia ca ar fi pe margine, fostul premier toarna, de fapt, gaz pe foc. Ponta, tu vorbesti de tradari in PSD? Pai, nu tu ai fost primul care a tradat, lasand partidul cu ochii in soare? Doar copiii mai pot crede ca ai demisionat spre binele PSD. De ce n-as crede, Victore, ca ai plecat pentru ca asa a sunat ordinul de la nasii Maior si Oprea? Tu vorbesti de Kovesi? Pai, ai uitat ca tu ai propus-o si ai sustinut-o? Tu vorbesti de dosarele facute politicienilor? Pai nu tu ai inceput sa te ocupi de ele inca de pe vremea cand erai seful Corpului de control al lui Adrian Nastase? De ce nu spui si cum au ajuns acestea mai departe, pana la DNA? Acum ataci cu Maior, Coldea, Kovesi si Oprea, dar uiti ca ai stat intre ei la sindrofiile unde se stabilea priveghiul politic al vreunui nefericit ce urma sa fie distrus? Intreb din curiozitate: esti in stare sa-ti aduci aminte cate deplasari ai facut in strainatate pe banii lui Ghita? Ghita, Sebi Ghita, cel adus de tine in partid si care te foloseste pe post de caraus pentru niste poze care nu compromit pe nimeni mai mult decat pe tine.

author avatar
Valentin Boeru
3.165 afisari

9 COMENTARII

  1. Asta cu Dragnea la masa cu sistemul e cea mai mare ipocrizie, pai, politicienii sunt oamenii compromisului, e normal sa fie invitati si sa mearga la diverse intalniri cu sau fara securisti. Kovesi n-avea ce cauta acolo, cum, de fapt, n-avea ce cauta in viata noastra…In rest, Ponta si-a demonstrat in ultima vreme „caracterul”, sau, cat de jos poate cadea un om, dupa ce se-mpiedica de propriile picioare. In copilaria mea, din Balta Alba, aveam o vorba, prin care ne exprimam dispretul definitiv fata de vreun ipochimen, gen „Zi Ponta si trage apa…”. Pentru mine Ponta e la acelasi nivel moral cu Oreste, genul ala de om care-ti intra-n casa, iti imparti painea cu el, il prezinti familiei si-l tratezi de frate, apoi el iese in piata si spune lumii ca mananci vinerea carne, ca ai antena de bulgari cumparata la negru, ca familia ta nu tine furculita-n mana stanga, de-astea…Totusi cat de nesimtit sa fii, sa inviti, ca sa nu vii cu mana goala, un tip la petrecerile SRI, unde aveai intrare ca fin a celor doi mahari securisti Maior si Oprea, apoi sa dai poze cu el, de parca il pozasei la un bordel intre cele mai decoltate prostituate…Sau, mai stii?!

  2. Poza lui Dragnea la masa cu Maior Oprea si Coldruța e aceiasi cu Ponta si Crin care se face ca afara ploo si semneaza pact de coabitare cu sitemul deci cu chioru sau poza de aeroport cand pleaca cu Ghita la portita in Dubai. La noi se spune ce iei pe pere dai pe mere sau aschia nu sare departe detrunchi sau ce naste din soarece fuge de pisica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger