AcasăNewsPonta: Angajatii Oltchim vor primi salariile restante in octombrie

Ponta: Angajatii Oltchim vor primi salariile restante in octombrie

(foto: realitatea.net)

Victor Ponta a anuntat ca angajatii Oltchim isi vor primi in octombrie salariile restante urmand ca, din noiembrie, unele sectii ale combinatului sa fie deschise.

(foto: realitatea.net)

Dupa cateva luni in care nu si-au primit salariile, angajatii Oltchim au fost anuntati de catre primul ministru Victor Ponta ca banii urmeaza a le fi virati pe parcursul lunii octombrie, cand vor fi platite salariiole restante.

Mai mult, incepand cu luna noiembrie, unele sectii ale combinatului de la Ramnicu Valcea ar putea fi redeschise.

„Din discutiile pe care le-au avut colegii mei – iar planul de restructurare este intr-o faza avansata la acest moment – eu cred ca in cursul acestei luni pot fi platite salariile restante si in cursul lunii noiembrie, in mod treptat, pot fi pornite sectii. Sa porneasca totul odata este imposibil”, a declarat Victor Ponta, citat de realitatea.net.

Anunturi referitoare la repornirea combinatului au fost facute si de catre ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, care si-afacut publica speranta ca Oltchim sa fie redeschis in cel mult 30 de zile, urmand ca salariile sa fie platite treptat, in functie de banii pe care compania ii va recupera de la debitori.

„Achitam salarii partiale in fiecare saptamana, pe masura ce recuperam din creantele Oltchim de la debitori si pe masura ce se deblocheaza conturile la creditori”, a spus Daniel Chitoiu.

author avatar
Ionut Zgimbau
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger