AcasăNewsPonta: Am propus ca UDMR sa faca parte din guvernare. Fiecare partid...

Ponta: Am propus ca UDMR sa faca parte din guvernare. Fiecare partid va avea vicepremier

Premierul Victor Ponta a declarat ca a propus UDMR sa faca parte din guvernare si ca fiecare partid ar urma sa aiba un vicepremier.

Pe langa faptul ca a propus maghiarilor sa vina la guvernare, Ponta a promis ca marti sa mearag in Parlament cu un guvern care va asuma in totalitate programul USL. In plus, premierul s-a aratat constient ca hotararea sa sa atraga critici, insa e dispus sa sile asume.

„Voi merge marti in fata Parlamentului cu un guvern care in primul rand va asuma in totalitate programul USL. Nu se pune problema sa schimbam cota unica, sa adoptam legea amnistiei. Este programul USL pentru care oamenii de fapt au votat. In al doilea rand, cu o structura a guvernului asa cum era si cea a USL, cu un mesaj foarte clar: daca la un moment dat puteti sa reveniti in guvern, usa este deschisa si trebuie doar sa discutam lucrurile si noi vrem sa o facem. In al treilea rand, majoritatea va fi evident asigurata in principal de USD, grupul minoritatilor nationale si da, pentru a avea o majoritate stabila, asa cum de altfel am semnat cu domnul Antonescu, cu USL, in 2012, am facut o propunere si UDMR de a face parte din guvernare. Stiu ca acest lucru imi va aduce si critici, mi le asum”, a spus Ponta miercuri seara la Antena 3.

author avatar
Andra Nesu
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger