Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Pomul care face rosii

Pomul care face rosii

Autor:

Rosia-pom, sau pomul-rosie, pare, la prima vedere, o plasmuire a imaginatiei, dar  va spunem ca acest soi este cat se poate de real si este cultivat chiar si de catre legumicultori romani .

 

rosia pom Pomul care face rosii

Specialistii spun ca, daca se asigura conditiile optime, incepand cu anul 4 de la plantare, de pe o singura planta se pot recolta si 100 kilograme de rosii

Este adevarat ca soiul nu este autohton, ci isi are orginea in Italia, nefiind insa vorba de vreo modificare genetica, ci un simplu proces de hibridare. Unul dintre cei care cultiva acest soi de rosii in gradina sa de 1.000 mp, din Baltatesti, judetul Neamt, este Valentin Cucu un legumicultor, dar si un pasionat colectionar de  seminte de plante. “Acest soi de rosii l-am cautat timp de trei ani. Dupa ce am vazut o poza care m-a lasat cu gura cascata. Am tot cautat sa gasesc samanta si sa vad daca se pot obtine aceleasi rezultate si in clima de la noi din tara. La origine este un soi italian, care a fost obtinut prin 1937. La vremea in care cautam eu samanta, nu am gasit-o in Italia, ci am cumparat-o din Canada, tara care are o clima destul de asemanatoare cu a Romaniei”, a declarat Vali Cucu. “Acest soi este caracterizat de o productivitatea foarte mare. Anul trecut, de pe patru fire, puse in ghivece mari de 50 litri, am recoltat 36 kilograme de rosii”, mai spune gospodarul.
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!