Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Poluare pe litoral. O portiune de plaja din Mangalia, inchisa

Poluare pe litoral. O portiune de plaja din Mangalia, inchisa

Autor:

Turistii aflati in vacanta la Mangalia au constatat cu ochii lor ca pe o anumita suprafata de plaja, in apropierea apei, nisipul e maroniu, si nu de la alge. Autoritatile au intervenit pentru a inlatura efectele a ceea ce pare a fi o poluare cu hidrocarburi, problemele fiind semnalate pe o bucata de plaja din Mangalia.

 

poluare 720x404 Poluare pe litoral. O portiune de plaja din Mangalia, inchisa

S-au strans aproape 12 tone de material poluant amestecat cu nisip

Operatiunea menita sa depolueze zona in care au aparut urmarile poluarii a fost inceputa inca din noaptea de luni spre amrti, cand angajati ai Sistemului de gospodarire a Apelor Constanta au mers la fata locului, cu mijloace tehnice de interventie, din cate anunta reprezentantii Administratiei Nationale “Apele Romane”. Astfel ca, pana la ora 7, “zona de plaja a fost curatata in totalitate, iar astazi angajatii Administratiei Bazinale de Apa  Dobrogea – Litoral au aplicat material absorbant pe linia tarmului pentru curatarea apei de irizatiile cu hidrocarburi”.

poluare 3 281x500 Poluare pe litoral. O portiune de plaja din Mangalia, inchisapoluare 2 281x500 Poluare pe litoral. O portiune de plaja din Mangalia, inchisaDin cate au indicat primele cercetari facute in cazul de fata, ” se presupune ca este o poluare cu hidrocarburi a apei care a fost adusa la mal de curentii marini, astfel ca nisipul a fost poluat”. Analiza probelor de apa prelevate din zona urmeaza sa scoata la lumina exact natura poluarii. In tot acest timp, segmentul de plaja pe care au aparut problemele a fost inchis si va ramane astfel pana cand vor fi inlaturate cu totul urmarile poluarii.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!