Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politistul Eugen Stan, trimis in judecata. Acuzatiile ce i se aduc

Politistul Eugen Stan, trimis in judecata. Acuzatiile ce i se aduc

Autor:

Dosarul fostului agent de la Brigada Rutiera a Capitalei, aflat de cateva luni in arest preventiv, a fost trimis instantei de catre procurorii de la Parchetul General. Eugen Stan urmeaza sa fie judecat de catre magistratii Judectoriei sectorului 6.

 

poli Politistul Eugen Stan, trimis in judecata. Acuzatiile ce i se aducStan a fost trimis in judecata “sub aspectul savarsirii a 18 infractiuni de agresiune sexuala, aflate in concurs real”, transmite Ministerul Public, vineri, intr-un comunicat.

Fostul politist a ajuns in atentia opiniei publice dupa ce in ianuarie acest an s-a aflat despre episodul in care au ajuns protagonisti fata voie doi frati de 5 si 9 ani, incidentul derulandu-se intr-un lift din Capitala. Oamenii legii au continuat cercetarile si au descoperit si alte lucruri.

Iata ce mai precizeaza procurorii in comunicatul de presa:

“Din probele administrate in cauza a rezultat urmatoarea situatie de fapt:

In perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu varste intre 5 si 38 de ani, in diferite locuri de pe raza municipiului Bucuresti. Modul de operare al inculpatului viza, in general, urmarirea victimelor in drumul lor spre blocurile in care locuiau, infractiunile fiind savarsite, sub constrangerea exercitata de inculpat, in scara imobilelor sau in liftul acestora.

Mentionam ca la data de 8 ianuarie 2028, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Stan Eugen vizand, in primul rand, savarsirea infractiunii de agresiune sexuala asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani, la data respectiva inculpatul fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Prin ordonanta din 9 ianuarie 2018 a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a dispus preluarea cauzei de catre Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe parcursul urmaririi penale au fost preluate mai multe dosare de la parchete de pe langa judecatoriile de sector din Bucuresti avand ca obiect, de asemenea, savarsirea unor infractiuni de agresiune sexuala de catre inculpatul Stan Eugen, acestea fiind reunite intr-un nou dosar, care in final a fost reunit cu dosarul mentionat anterior.

In cauza, procurorii au dispus prin ordonanta instituirea masurii asiguratorii a sechestrului cu privire la bunuri mobile si imobile ale inculpatului.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!