AcasăNewsPolitistii turci trag in refugiatii care traverseaza frontiera siriana

Politistii turci trag in refugiatii care traverseaza frontiera siriana

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului acuza Ankara de crime la frontiera

Politia de frontiera turca a deschis focul asupra refugiatilor care incercau sa traverseze granita turco-siriana, potrivit The Times.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului acuza Ankara de crime la frontiera

”Politistii trag in refugiatii sirieni care fug de razboiul din aceasta tara”, scrie Times, citand ca sursa Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDH). Cotidianul precizeaza ca ”cel putin 16 refugiati sirieni, intre care trei copii, care incercau sa traverseze frontiera, au fost ucisi de politia de frontiera turceasca in ultimele patru luni”, noteaza Sputnik. ”OSDH dispune de informatii viabile cu privire la aceste acte. Astfel, in 6 februarie, un barbat si copilul sau au fost ucisi in apropiere de orasul sirian Ras al-Ayn, aflat in sectorul estic al frontierei cu Turcia. In 5 martie, doi refugiati au fost impuscati in sectorul vestic al frontierei turcesti”, scrie The Times, care mai precizeaza ca autoritatile turcesti afirma ca urmaresc o politica de frontiere deschise, destinata sirienilor. Insa aceste morti, urmeaza Times, pun in pericol acordul semnat recent de Turcia cu UE, potrivit caruia Turcia ar fi trebuit sa fie considerata o ”terta tara sigura” pentru refugiati.

Turcia: Armata neaga orice indiciu de lovitura de stat impotriva lui Erdogan

Armata turca a dezmintit, ieri, orice indiciu privind o tentativa de lovitura de stat pentru a-l alunga de la putere pe presedintele Recep Erdogan, acuzat de deriva autoritara, asa cum  afirma o parte a presei occidentale, informeaza AFP.”Disciplina, ascultarea neconditionata si o singura linie de comanda sunt la baza fortelor armate turcesti”, a afirmat statul major al armatei, intr-o declaratie foarte neobinsuita publicata pe site-ul sau. Armata nu a precizat la ce informatii de presa se refera dar a promis demersuri judiciare impotriva oricaror afirmatii ”nefondate”. Pe de alta parte, un editorial scris de fostul demnitar in departamentul american al Apararii, Michael Rubin, publicat in Newsweek sub titlul „Va fi o lovitura de stat impotriva Turciei?” a atras mult atentia in exteriorul tarii.

author avatar
National
298 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger