AcasăNewsPolitistii de la Permise pica pe capete testul anticoruptie

Politistii de la Permise pica pe capete testul anticoruptie

Aspirantii la permis plateau 300 de euro pentru a nu pica traseul

Jale mare printre politistii de la Permise Auto din Capitala! Chiar inainte de Sarbatori, acestia au intrat in vizorul procurorilor, cel putin 10 politisti fiind suspectati de luare de mita.

Aspirantii la permis plateau 300 de euro pentru a nu pica traseul

Procurorii au date ca aproximativ o suta de permise de conducere ar fi fost obtinute ilegal, in schimbul unor sume care erau date inainte de proba traseului si porneau de la 300 de euro, din care 100 de euro opreau instructorii auto.

87 de urmariti penal

Ancheta, instrumentata de Parchetul Capitalei si in cadrul careia ieri au avut loc perchezitii de amploare, vizeaza obtinerea frauduloasa a unor permise de conducere in perioada 2014 – 2015, in acest dosar fiind urmarite penal  87 de persoane. Ar fi vorba despre 10 politisti examinatori de la DRPCIV, 30 de instructori, 40 elevi cursanti, restul fiind intermediari. Concret, persoanele care voiau sa se asigure ca trec de proba traseului pentru obtinerea permisului de conducere luau legatura cu unii instructori auto, carora le dadeau cate 300 de euro. Din aceasta suma, instructorii opreau pentru ei 100 de euro, iar restul ajungea la agentii de la Directia Permise de Conducere, in ziua in care era proba traseului.

author avatar
Andrei Coman
310 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger