AcasăNewsPolitisti taxati pe capete: 7 retinuti, alti 7 sub control judiciar

Politisti taxati pe capete: 7 retinuti, alti 7 sub control judiciar

Lovitura de proportii pentru politistii de la Rutiera Nemt. Institutia a cam ramas fara cadre, de vreme ce nu mai putin de 14 oameni ai legii, inclusiv un sef, au ajuns in atentia procurorilor, o parte dintre ei fiind retinuti si urmand sa fie dusi in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva, iar altii au fost plasati sub control judiciar, insa avand interdictie de a exercita profesia avuta la momentul presupuselor fapte consemnate in dosar. Totul pentru ca ar fi inchis ochii la unele abateri in trafic. Dar nu oricum, ci in schimbul unor sume de bani, din cate sustin anchetatorii in vizorul carora au intrat.

Va spuneam ca 7 politisti au fost retinuti, de miercuri incepand, dupa ce au fost audiati de catre procurorii DNA bacauani. Este vorba despre comisarul sef de politie Viorel Andronic, despre care anchetatorii au anuntat, joi, faptul ca, la data presupuselor fapte, avea atributii de conducere a activitatii Biroului Rutier din cadrul Politiei Piatra Neamt. In dreptul sau este trecuta acuzatia de luare de mita in forma continuata. Au mai fost retinuti pentru 24 de ore si agentii de politie de la Rutiera Neamt: Iulian Ciolpan, Marius-Laurentiu Greaca, Constantin Neamtu, Loredan Dragomir Covasan si Alexandru Ionut Berbec, toti acuzati, printre altele, de luare de mita. „Lotul de 7” va fi prezentat, joi, Curtii de Apel Bacau, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In celalalt caz, in care alti 7 oameni ai legii – de la Politia Piatra Neamt – Birourile Rutier si Ordine Publica -au fost plasati sub control judiciar, pentru un interval de 60 de zile, acuzatiile sunt similare – luare de mita. Vizati de masurile amintite sunt Galusca Ioan Alexandru, Inimosu – Botca Ioan, Munteanu Marius – Ioan, Buga Nicolae-Cristian, Popescu Ionut, Chifu Vasile Lucian si Zaharia Adrian Ovidiu, timp in care au de respectat o serie de obligatii, printre care aceea de a merge periodic la politie, sa nu comunice cu anumite persoane, dar si „sa nu exercite profesia in exercitarea careia au savarsit fapta”.

Concret, procurorii sustin ca, incepand din aprilie si pana in mai acest an, politistii in cauza, care ar fi avut drept misiune sa se ocupe de activitati de prevenire a accidentelor cauzate de viteza excesiva, „au primit sume de bani cuprinse intre 50 lei si 400 lei de la mai multi conducatori auto opriti in trafic pentru depasirea limitei de viteza sau alte abateri de la regimul rutier”.

335 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cautam operatori calculator pentru promovarea unui proiect extraordinar. Se lucreaza de acasa full time sau part-time.
    Beneficii:
    – instruire gratuita si suport
    – castiguri in functie de realizari si munca depusa
    – scrisoare de recomandare pentru cei interesati
    Cerinte:
    – cunostinte minime despre navigarea pe internet
    – perseverenta, ambitie si dorinta de a reusi intr-un domeniu nou sunt calitatile pe care le cautam la un candidat
    Pentru detalii :maiasimi@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger