AcasăNewsPolitista de la Rutiera trimisa in instanta pentru abuz in serviciu si...

Politista de la Rutiera trimisa in instanta pentru abuz in serviciu si inselaciune

O reprezentanta a legii va ajunge in fata magistratilor, dupa ce procurorii anticoruptie in vizorul carora a intrat au trimis dosarul deschis pe numele sau, spre judecare, Tribunalului Sibiu.

Este vorba despre Monica Berghezan, fost subcomisar in cadrul Biroului Rutier al Politiei Sibiu, for subordonat IPJ Sibiu, pe are anchetatorii DNA din Alba Iulia o acuza de abuz in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale, dar si uz de fals in forma participatiei improprii, toate trei in forma continuata, precum si de inselaciune.

Concret, procurorii sustin ca politista ca ar fi savarsit mai multe nereguli, in urma carora mai multe persoane si-au primit inapoi permisele de circulatie, fara sa aiba habar prin ce metoda. Anchetatorii transmit, printre altele, intr-un comunicat, faptul ca politista ar fi folosit, in mod fals, o semnatura „xeroxata”.

Redam in cele ce urmeaza, integral, acuzatiile pe care procurorii le-au trecut in rechizitoriu, in cazul de fata:

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In cursul anului 2014, inculpata Berghezan Monica, in calitatea mai sus mentionata, avand spre solutionare mai multe dosare penale privind infractiuni la regimul circulatiei, in calitatea sa de organ de cercetare al politiei judiciare, cu incalcarea dispozitiilor legale, a ticluit “Ordonante de clasare” a unor cauze si a aplicat prin fotocopiere atat semnatura procurorului competent cat si stampila Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu.

In continuare, inculpata a inmanat ordonantele falsificate in aceasta maniera persoanelor cercetate care, cu buna-credinta, le-au folosit la Serviciul Politiei Rutiere din cadrul I.P.J. Sibiu, redobandindu-si astfel pe nedrept permisele de conducere, intrucat la momentul respectiv dosarele penale intocmite pe numele acestora nu erau solutionate in mod legal.

De asemenea, in aceeasi calitate de ofiter de politie judiciara, in contextul efectuarii urmaririi penale in dosarele repartizate, inculpata Berghezan Monica a afirmat necesitatea administrarii in cauze a probei cu expertiza tehnica auto, indicand persoanelor cercetate expertul, costul expertizei si contul in care sa depuna banii.

Prin aceasta metoda a „expertizei” inculpata a intrat in posesia sumelor de bani, cuprinse intre 2.000 – 2.200 lei, depuse cu buna-credinta de persoanele cercetate pentru dispunerea procedeului probatoriu, pe care le-a folosit in interes propriu. De mentionat este faptul ca, in unul dintre cazuri, inculpata nu avea nici un fel de atributii in instrumentarea dosarului in care persoana cercetata a fost indusa in eroare in maniera descrisa mai sus.”

375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger