AcasăNewsPolitista care-si acuza seful de la IPJ Dolj ca ar fi agresat-o,...

Politista care-si acuza seful de la IPJ Dolj ca ar fi agresat-o, neaga tot: Nu am fost atinsa. E vorba de sicane profesionale

(foto: realitatea)

Comisarul-sef Lidia Popescu, politista care si-a acuzat seful din cadrul IPJ Dolj ca ar fi agresat-o, a negat, in cadrul unei conferinte, ca ar fi fost vorba de hartuire sexuala sau agresiuni, asa cum a afirmat liderul sindical al politistilor din Dolj, Elvis Maceseanu.

(foto: realitatea)

„Nu au existat situatii de acest gen. Ca a ridicat tonul, ca s-a apropiat de mine… Nu am fost lovita, nu m-a atins. A fost vorba de sicane profesionale”, a declarat politista intr-o conferinta de presa la Craiova.

Lidia Popescu a intrat in Politie in 1990, in urma cu trei ani fiind transferata la Serviciul de Ordine Publica din IPJ Dolj si ajutata sa primeasca o functie de specialist I de catre seful IPJ Dolj, Constantin Nicolescu, potrivit declaratiei sustinute de politista. Din acel moment politista s-a aflat intr-un conflict profesional constant cu seful ei direct, comisarul Mihai Stoian, mai sustine femeia.

In dimineata zilei de miercuri, liderul Sindicatului Politistilor Dolj, Elvis Maceseanu, a afirmat ca a primit mai multe sesizari din partea politiste care-si acuza superiorul car fi agresat-o fizic si verbal.

„Prima plangere am primit-o in luna noiembrie a anului 2011. Politista a depus o plangere scrisa ca a fost agresata de seful sau, care este comisar-sef in cadrul Inspectoratului de Politie Dolj. Noi am inaintat aceasta plangere comandantului de la inspectorat, iar ulterior, conform procedurii, a fost trimisa la Inspectoratul General al Politiei Romane. Abia dupa sase luni a venit un control de la Bucuresti, insa comisarul-sef nu a fost sanctionat, mizeria a fost ascunsa sub pres. Femeia a fost insa agresata in continuare si va pot spune ca ultima plangere a fost depusa chiar acum cateva zile”, a precizat liderul Sindicatului Politistilor Dolj.

Maceseanu a mai declarat ca in cadrul IPJ Dolj sunt mai multe femei agresate fizic si sexual insa acestea se tem sa depuna plangere pentru agresiuni sexuale stiind ca ar fi foarte greu de dovedit aceste acuzatii.

Toate femeile care lucreaza in Politie vor fi chestionate de psihologi si sociologi de la Politia Romana si vor completa un chestionar elaborat de specialisti, in care vor raspunde la intrebari legate de eventuale acte de hartuire ori discriminare pe criterii sexuale, au anuntat, saptamana trecuta, oficiali ai Politiei Romane.

author avatar
Alina Costache
1.228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger