AcasăNewsPoliticienii, pregatiti - cu discursuri- pentru inceputul noului an de invatamant

Politicienii, pregatiti – cu discursuri- pentru inceputul noului an de invatamant

Daca pentru unii prichindei a fost prima zi in care au intrat in curtea scolii si, mai apoi, intr-o sala de clasa, oamenii politici au revenit la cateva unitati de invatamant din Bucuresti si din tara doar pentru a marca aceasta zi de 12 septembrie, prima zi a anului scolar 2016-2017.

Nu oricum, ci cu discursuri, mai scurte sau mai lungi, prin intermediul carora au incercat sa le transmita elevilor – de clase primare sau de liceu- ca e important sa acumuleze informatii si nu doar sa alerge dupa note si diplome.

Iohannis si Dumitru, la acelasi liceu

Respectand ordinea functiilor in stat, va amintim din capul locului faptul ca seful statului a ramas in Capitala, unde a fost prezent, alaturi de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, la festivitatea de deschidere a anului scolar la Colegiul National „Mihai Eminescu”, din sectorul 4 al Capitalei. „Mesajul pe care vreau sa vi-l dau astazi celor prezenti, dar si tuturor celor care ne asculta si celor care incep scoala este acesta: educatia este calea spre succes si trebuie sa fie calea spre succes in Romania noastra. Nu coruptia, nepotismul, smecheria sau castigul facil, ci educatia, munca, determinarea si onestitatea”, a sustinut Iohannis. La nivel de indrumare -stiut fiind faptul ca a fost profesorn de fizica – inainte de a deveni demnitar, seful statului le-a amintit celor prezenti de ce anume i-a fost tansmis la randul sau, in perioada scolara: „Primul sfat pe care mi l-au dat parintii mei a fost sa citesc. Si am citit sute, mii de carti. Astazi nu e ca pe vremea mea, aveti la dispozitie orice: biblioteci intregi, carti online, tablete. Aveti libertate si oportunitati pe care generatia mea nu le-a avut. Asa ca cititi cat mai mult si invatati!”

Seful Guvernului, in schimb, a luat calea Fetestiului, unde le-a vorbit elevilor, profesorilor, dar si parintilor prezenti in curtea Liceului „Carol I”, despre cateva aspecte carora ar trebui sa le acorde o importanta mai mare decat obtinerea unor note cat mai mari, si anume acumularea de informatii utile.

Ponta, absent de la prima strigare a catalogului din acest an

Din mijlocul elevilor a lipsit, in schimb, fostul premier Ponta. Aflat sub control judiciar si nevoit sa-si ajusteze programul adaptandu-l celui stabilit cu oamenii legii, ca parte a acestei masuri, fostul sef al Guvernului s-a vazut nevoit sa accepte ca va ramane in Capitala, la acest mijloc de septembrie. Urandu-le cele bune elevilor si cadrelor didactice, la inceptu de an scolar, Ponta si-a explicat, via Fcaebook, lipsa de la festivitatea de deschidere de la o unitate scolara din Targu Jiu, stiut fiind faptul ca fostul premier e deputat de Gorj. „As fi vrut sa fiu prezent , ca in fiecare an, la Targu Jiu – la Liceul „Tudor Vladimirescu”! Mai ales ca ne-am tinut inca o data de cuvant si s-a finalizat in acest an instalatia moderna de incalzire a Liceului ( de care aveau nevoie de peste 20 de ani)! Din pacate insa nu aveam cum in mod fizic sa fiu la ora 9 la ceremonia de deschidere a Anului Scolar la Targu Jiu si sa si ajung pana la ora 12 la Sectia 6 Politie Bucuresti (conform obligatiilor legale din controlul judiciar)!”, a tinut sa precizeze Victor Ponta.

foto: captura tvr

120 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger