AcasăNewsPoliticienii au picat la ”Bac-ul second-hand”

Politicienii au picat la ”Bac-ul second-hand”

Bacalaureatul profesional propus de Ecaterina Andronescu naste controverse

Decizia presedintelui Traian Basescu de a cere reexaminarea legii care introduce bacalaureatul profesional a starnit o intreaga furtuna pe scena politica.

Bacalaureatul profesional propus de Ecaterina Andronescu naste controverse

Demnitarii romani nu se invata minte niciodata. Provocati de Traian Basescu, politicienii s-au apucat sa se certe ca la usa cortului pe tema bacalaureatului profesional.  ”Este rea-credinta din partea domnului Funeriu (consilier prezidential pe probleme de educatie – n.r.). A dovedit, o data in plus, ca nu ii pasa de tineri. Atunci cand ai responsabilitati, trebuie sa inveti sa iti pese”, a sarit ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, autoarea initiativei cu pricina.

Ecaterina Andornescu trebuie ”sa decida, in sfarsit, sa fie contemporana cu anul 2012”, i-a raspuns Daniel Funeriu, continuand sa desfiinteze legea.  ”Nu poti sa certifici prin bacalaureat o calificare profesionala, de exemplu bacalaureat de frizerie, tot asa cum nu poti sa ai un doctorat de tinichigerie, poti sa ai un doctorat de studiul materialelor, dar nu poti sa ai un doctorat de tinichigerie!”, a mai spus Funeriu. In disputa dintre cei doi s-a bagat repede si europarlamentarul PDL Cristian Preda, aratand ca uselistilor ”trebuie sa le explici evidentele cele mai banale”. ”Sper, pe de alta parte, ca refuzul promulgarii legii bacalaureatului profesional sa nu fie considerat – de catre Ghise and co. – un motiv de suspendare…”, a conchis Preda.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger