AcasăPoliticaZiua alegerilor in PSD, cu Liviu Dragnea unicul candidat

Ziua alegerilor in PSD, cu Liviu Dragnea unicul candidat

In ciuda vremii foarte mohorate si deloc imbietoare cand vine vorba de o plimbare la urne, social-democratii sunt asteptati, duminica, sa vina sa-si exprime optiunea in privinta succesorului lui Victor Ponta la fotoliul de lider „plin” al Partidului Social Democrat.

Scrutinul in urma caruia Liviu Dragnea are toate sansele sa ajunga cel de-al saselea lider al formatiunii, avand in vedere ca, practic, nu are contracandidat, si in cadrul caruia, in premiera, toti membrii partidului au primit dreptul de a-si vota, in mod direct, viitorul lider, a inceput duminica dimineata, la ora 8.

Drept urmare, social-democratii din Capitala si din restul asezarilor tarii, fie ca vorbim despre mediul urman sau rural, au venit ori urmeaza sa vina la urne, pentru a-si exprima optiunea in privinta conducerii PSD. Acest lucru il vor face dupa ce vor primi un buletin de vot si o stampila, pe tipizatul respectiv fiind trecut numele unicului candidat si doua casute cu raspunsurile „da” sau „nu”. Dragnea are nevioie de 50% +1 din voturile celor prezenti, pentru a fi desemnat castigator.

Va mai spunem ca atat Liviu Dragnea, actualmente lider inetrimar al PSD, cat si Ion Iliescu, presedintele onorici al partidului, se numara printre numele cunoscute din randul social-democratilor, care si-au exprimat deja dreptul de a vota. Cel dintai in Teleorman, judetul din care vine si al carei filiale a condus-o, in timp ce fostul lider al PSD a votat in Capitala.

Sectiile de votare vor ramane deschise timp de 12 ore, respectiv pana diseara, la ora 20.

author avatar
Cristina Stefan
85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger