Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Zi decisiva. Se asteapta hotararea CCR pe legea care l-a impiedicat pe Dragnea sa fie premier

Zi decisiva. Se asteapta hotararea CCR pe legea care l-a impiedicat pe Dragnea sa fie premier

Autor:

UPDATE: In locul unei decizii a CCR-uluim marti dupa-amiaza s-a aflat ca judecatorii au amanat si a treia oara cauza. Drept urmare, o hotarare in situatia de fata ar putea fi anuntata pe 27 aprilie, cand cei 9 judecatori ai Curtii vor dezbate din nou sesizarea Avocatului Poporului.

 

Dupa doua amanari, se asteapta ca magistratii Curtii Constitutionale sa pronunte, in aceasta zi, o decizie in cazul sesizarii formulate, la inceputul anului, de catre Avocatul Poporului.

LIVIU DRAGNEA rica petrescu 334x500 Zi decisiva. Se asteapta hotararea CCR pe legea care l a impiedicat pe Dragnea sa fie premierIn decursul acestei zile, seful PSD si opinia publica deopotriva ar putea afla hotararea Curtii Constitutionale in privinta legii care contine o prevedere care l-a impiedicat, urmare a condamnarii cu suspendare pe care o are, in dosarul “Referendumul”, sa aspire la conducerea Guvernului format dupa castigarea, de catre PSD, a alegerilor din decembrie anul trecut.

Trebuie mentionat, insa, ca Dragnea a dat de inteles ca nu mai e interesat de prima functie in cadrul Executivului. “Ceea ce s-a intamplat este istorie. (…) Obiectul meu nu mai este sa fiu prim-ministru. Obiectivul meu este sa gestionez, atat cat pot, conducerea Camerei (…) si sa sprijin cu toata puterea mea actiunea guvernamentala, indiferent ce va spune CCR saptamana viitoare”, anunta, recent, seful PSD intr-o emisiune televizata.

Sesizarea Avocatului poporului vizeaza Legea 90/2001 si articolul ce prevede ca “pot fi membri ai Guvernului persoanele care au numai cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute la art. 4 alin. (1)”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!