AcasăPoliticaZi cruciala pentru viitorul Moldovei - se voteaza in turul II al...

Zi cruciala pentru viitorul Moldovei – se voteaza in turul II al prezidentialelor. Care e prezenta la urne

Data de 13 noiembrie este una deosebit de importanta pentru viitorul Republicii Moldova, ai carei cetateni au optiunea sa aleaga parcursul statului de dincolo de Prut.

UPDATE 3: Procentul prezentei la vot, la al doilea tur de scrutin al primelor alegeri directe din Moldova, dupa 20 de ani, se apropie de 50. Cele mai recente date indica faptul ca, pana la 17, prezenta la urne era de 46, 73%, potrivit alegeri.md.

UPDATE 2: Datele facute publice de autoritatile de dincolo de Prut indica faptul ca pana la ora 16 venisera la urne 40,06% dintre moldovenii cu drept de vot.

UPDATE: La ora 13, rata de participare a fost de 28, 64%, in timp ce o ora mai tarziu crescuse la 34, 21%, conform alegeri.md.

In cursa pentru prima functie in ierarhia de la Chisinau au ramas doi candidati – Maia Sandu, reprezentanta Partidului Actiune si Solidaritate, o tanara cu orientari proeuropene, si Igor Dodon, din partea Partidului Socialistilor din Republica Moldova, candidat al stangii care nu a facut un secret din faptul ca sustine o apropiere de Rusia.

Ar mai fi de precizat faptul ca atat Dodon, cat si Sandu si-au exprimat deja optiunea electorala. In timp ce socialistul a votat pe la ora 10, Sandu a ajuns la urne undeva in jurul orei 12. „Astazi e o zi istorica, de maine incepem o noua fila in istoria moderna. (…) Sunt ferm convins ca Moldova are viitor (…) Am votat impotriva oligarhilor (…) celor care vor sa distruga statalitatea tarii noastre”, a sustinut Dodon.

La randul sau, si celalalt candidat ajuns in turul II a descris, in cateva cuvinte, cu ce sperante a votat – respectiv pentru „pentru oamenii minunati ai acestei tari (…) pentru oamenii care cred in adevar”. Candidata a tinut sa le multumeasca moldovenilor din Diaspora pentru ca merg la vot. „Sunt increzatoare ca vom invinge”, a conchis Maia Sandu, la plecarea de la urne.

La nivel de cifre, precizam faptul ca, potrivit alegeri.md, pana la ora 12 rata prezentei la vot era de 22, 12%, ca in Romania sunt 11 sectii de votare, doua dintre ele in Capitala -una chiar la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti -, dar ca toti cetatenii cu drept de vot aflati in Romania pot vota si in alte 9 orase din tara. Totodata, mentionam ca sectiile de votare raman deschise pana la ora 21, dar si ca la primul tur, cel desfasurat in urma cu doua saptamani, Dodon a obtinut 47, 98% din voturi, in timp ce Sandu 38, 71%.

author avatar
Cristina Stefan
246 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bani online, cu o poveste de Hollywood! Rapid! Hollywood e aici! Castiga si tu bani! Proiect B: 100% iti aduce bani! Mergem hotarati spre Hollywood! Bani online, cu cel mai socant subiect de film! Aici castigi bani pas cu pas! Vino si tu in Proiect B!Functioneaza garantat! Promovam un subiect original de film!Cere acum detalii mai multe la adresa de email: matu.eleonora@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger