Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Politica » Zegrean detoneaza „bomba Sova” in Senat

Zegrean detoneaza „bomba Sova” in Senat

Autor:

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a prezentat un scenariu care suna rau in urechile senatorilor: votul in cazul Dan Sova ar putea fi reluat.

 

augustin zegrean1 Zegrean detoneaza „bomba Sova” in Senat

Augustin Zegrean nu exclude posibilitatea reluarii votului in cazul Dan Sova

”Daca hotararea Senatului este neconstitutionala, procedura de vot ar trebui reluata”, a declarat Zegrean, aratand ca aceasta ar fi solutia fireasca. „Daca am zice ca e neconstitutionala, cred ca Parlamentul ar trebui sa adopte alta hotarare, daca aia nu e buna. Daca va fi declarata ne-buna va trebui data alta, nu? (…) Ar trebui sa rejudece cererea aceea, ma gandesc. Altfel cum? Pana acum, hotararile Parlamentului care au fost declarate neconstitutionale au fost refacute, s-au luat alte hotarari. Se reia totul de la capat”, a explicat Augustin Zegrean.  Fara sa piarda prea mult timpul, liberalii au contestat hotararea la CCR, aratand ca redactarea acesteia s-a facut „cu incalcarea considerentelor Curtii Constitutionale”. „Hotararea Senatului sfideaza legile si Constitutia. (…)

DAN SOVA FANE 23 Zegrean detoneaza „bomba Sova” in Senat

Dan Sova

Este caz unic in istoria post-decembrista sa iesi in fata presei, tu, Calin Popescu Tariceanu, tu, Victor Ponta, oricine din arcul guvernamental, sa spui ca te-ai bazat pe un articol dintr-un Regulament evident neconstitutional, prin faptul ca a fost modificat de Senatul Romaniei, ca fiind neconstitutional, sa invoci o lege, legea care se refera la Statutul senatorilor si deputatilor, evident neconstitutionala, prin faptul ca s-a modificat prin vot, in unanimitate..toata lumea stia ca aceste regulamente sunt neconstitutionale”, a sustinut senatorul PNL Tudor Barbu.

 Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!